Tabu
LIFESTYLE

Cum să te înțelegi bine cu mama ta

Ei bine, trebuie să accepți faptul că mama te va considera întotdeauna fetița cea  gingașă, chiar daca ea, ,,fetița’’ a crescut și bea câte 6 cocktailuri într-o seară de weekend și fumează ca un turc. Iar nemulțumirile ei sunt multiple – ,, și nu s-a măritat până la 30 de ani, sau dacă s-a măritat, soțul ei e un nesuferit și un arogant, și putea să aleagă mai bine…’’ Åži de ce nu i-ai făcut un nepot până acum, că ea nu vrea să fie o bunică bătrână ? Åži dacă ai un copil, nu ai știut să-l educi ; și dacă nu te-ai măritat până acum, cănd ? De ce i se întâmplă ei toate astea ? Åži de ce nu ești și tu medic sau avocat, ca x și y ? Ce e aia PR sau om de vânzări ? Åži dacă totul e perfect, tot va găsi ea un motiv ca să-ți facă reproșuri.

Așa că, pentru liniștea ta, fără să-ți faci mustrări de conștiință, trebuie să te gândești constructiv, să ai o discuție serioasă cu ea, la o cafea, numai voi două, și să-i explici tot ce te deranjează. Trebuie să fii pregătită că s-ar putea să nu meargă, și atunci va trebui să aplici planul B : să te încarci cu foarte multă răbdare, să o accepți așa cum este, dar să faci o listă de priorități în viața ta care să o includă și pe ea, în afară de telefoanele zilnice și vizitele o dată pe săptămână sau lunare – în funcție de programul tău.

Poți alege o zi, numai a voastră, în care să faceți lucruri împreună. Să o ții ocupată, ca să nu mai aibă timp să înceapă lista de nemulțumiri (asta oricum va face, în convorbirile voastre telefonice sau la adunările de familie, mai ales de sărbători). O zi în care să mergeți împreună la un film, sau la teatru, la operă, la un muzeu sau la un concert. Va aprecia gestul tău, chiar dacă nu o să-ți spună asta. Mergeți împreună la un târg vintage, sau să vă faceți o fotografie în costume de epocă, într-un studio dotat cu accesorii chic. Poate fi amuzant. Sau poți face o programare la un SPA, la masaj și alte alinturi, o să-i facă foarte bine, mai ales că va fi atât de toropită după aceea, încât se va comporta exemplar. Dacă ești o fire curajoasă și calmă, poți să-i faci cadou de ziua ei o excursie de weekend la Roma sau Paris, să mergeți doar voi două, pentru muzee și shopping.

E bine să-ți păstrezi calmul, orice ar fi. Să încerci să fii pozitivă, chiar și atunci când te scoate din minți, amintește-ți că e mai greu să o schimbi la această vârstă.  Mai gândește-te că anii trec, și într-o zi îți va fi dor de toate peripețiile alături de mama ta, și apoi, nimic nu e mai amuzant decât să-ți notezi în jurnal toate poveștile tale cu mama, sau să le povestești cu prietenii tăi, la o cafea. Îți imaginezi că trăiești într-o comedie perpetuă. Succes !

ARTICOLE SIMILARE

A facut 19 operatii estetice pentru a arata ca Superman

MICA a fost rapusa de un microb luat din spital!?

Cameron Diaz a făcut sex cu o femeie

Beneficii ale uleiului esential de lamaie

De ce nu suporta Mihaela Radulescu pozele tip selfie: “Singura chestie enervanta este ca…”

Flori de lux, la cutie

realitatea

Scrie un comentariu