Tabu
lifestyle

Copiii gay ai celebrităților




Este mai ușor pentru celebrități să accepte că propriii copii sunt gay decât pentru părinții anonimi? Poveștile de mai jos tind să indice că deși sunt expuși la o mediatizare mai mare a ingredientului gay din viața cotidiană și se mișcă în cercuri artistice suficient de des asociate cu homosexualitatea, părinții celebri fac față acelorași prejudecăți și trec prin aceleași mecanisme de acceptare față de copiii lor gay.

 

Poate cea mai celebră mamă gay, Cher, a schimbat n atitudini față de fiica sa, Chastity, din momentul în care a aflat că este gay. Dacă ar fi fost vorba de o confesiune în sânul familiei, probabil că ar fi fost mai receptivă, dar când povestea a luat amploare datorită tabloidelor, Cher s-a simțit obligată să-și exprime, mai mult sau mai puțin articulat, părerea despre drepturile gay și acceptarea fiicei sale. Dacă vestea nu a fost cea mai plăcută pentru Cher, ulterior aceasta și-a dat seama că familia primează și că statutul ei îi permite să devină purtător de cuvânt al unei lupte de drepturi: statutul de mamă a unui copil gay și transgender nu a făcut decât să strângă rândurile de fani gay și să-i renegocieze relația cu fiica sa.

 

Chiar și in absentia, Celine Dion își acordă și ea titlul de mamă deschisă la minte, mărturisind într-un interviu din decembrie 2009 pentru The Advocate că ar fi bucuroasă dacă fiul său ar fi gay, având în vedere experiențele pozitive pe care le-a avut cu prieteni și colegi gay și faptul că singura așteptare pe care o are de la propriul copil este succesul ca ființă umană, ceea ce nu e deloc incompatibil faptul de a fi gay.

 

Tot de pe scena muzicală, Belinda Carlisle a devenit în mod public suporter al cauzei căsătoriilor gay pornind de la premisa că dorește aceleași drepturi de care ea se bucură și pentru fiul său gay, James.

 

O experiență pozitivă de acceptare a avut și Jason Gould, fiul celebrilor Barbra Streisand și Elliot Gould: odată ‘scos’ din dulap de către revistele de scandal, Jason a avut dovada că mama sa este conștientă de lupta de drepturi pentru persoanele gay în momentul în care aceasta a declarat pentru presă că nu și-ar dori niciodată ca fiul ei să fie altfel decât este și că un fiu iubitor, talentat și cu o conștiință clară a ceea ce face și este nu poate fi decât o binecuvântare pentru părinți.

 

Nici cântăreața Marie Osmond nu este mai prejos, poziția ei față de fiica sa lesbiană, Jessica, fiind una foarte pozitivă, cu toate că faptul de a fi gay ridică încă sprâncene în comunitatea mormonă din care provine Osmond. Atitudinea sa pozitivă față de Jessica nu a fost suficientă în schimb pentru Roseanne, care a făcut public faptul că fiul lui Marie Osmond, Michael, s-a sinucis în februarie 2010 din cauză că era gay și a primit prea puțin sprijin din partea familiei Osmond. Acuzația publică a lui Roseanne se baza pe lipsa de înțelegere a homosexualității în lumea mormonă și pe faptul că zvonurile că Michael ar fi fost gay și neadaptat sunt suficiente motive să împingă pe cineva la sinucidere.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Elvis Presley a murit din cauza unei constipații cronice, susține medicul său

realitatea

Personalizează-ţi vara cu Starbucks!

realitatea

Viorica de la Clejani ÎN COSTUM DE BAIE

Robbie Williams şi-a arătat penisul pe scenă

realitatea

Noua Sana cu fructe de la Napolact – și răcoritoare, și plină de gust

Ghici cine este actorul nominalizat la Oscar

realitatea

Scrie un comentariu