Tabu
lifestyle

A murit Johnny Răducanu

Jazzman-ul şi compozitorul Johnny Răducanu a murit, luni dimineaţă. Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că un echipaj medical a fost solicitat luni, în jurul orei 10.00, la locuinţa din Capitală a lui Johnny Răducanu. Echipajul SMURD a constatat că Johnny Răducanu a suferit un stop cardio-respirator şi a început manevrele de resuscitare, însă fără rezultat, la ora 11.00 fiind declarat decesul.

Cu o carieră muzicală ce se întinde pe mai bine de jumătate de secol, Johnny Răducanu – “Mr. Jazz of Romania”, după cum l-a numit jurnalistul şi muzicianul Leonard Feather – a fost un veteran al muzicii româneşti.

Johnny Răducanu s-a născut pe 1 decembrie 1931, la Brăila. Pe numele său real Răducanu Creţu, Johnny Răducanu s-a născut într-o familie de romi cu o tradiţie muzicală de peste trei sute de ani, de pe timpul lăutarului Petre Creţu Solcanu.

Johnny Răducanu s-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, încă de la 19 ani. A făcut studii muzicale la Iaşi şi Cluj-Napoca, apoi la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (clasa contrabas, 1953-1956). Îndrumător activ al tinerei generaţii, Johnny Răducanu este considerat un veteran al muzicii româneşti de jazz.

ARTICOLE SIMILARE

Hesher, din august în cinematografe

Hainele create de Lindsay Lohan se vând ca pâinea caldă

realitatea

A murit Andy Whitfield, actorul din Spartacus

realitatea

Sărutați-vă bine

realitatea

Exerciții de prognoză

realitatea

Alexandra Stan a leşinat de FOAME!

Scrie un comentariu