Home > Lifestyle > Cum sa ai o vacanta perfecta

Cum sa ai o vacanta perfecta

În focul pregătirilor de vacanță uităm de multe ori detalii importante. Mai jos, o listă de lucruri pe care să le faci înainte de marea plecare.

1.În săptămâna plecării rezolvă partea de cosmetică (epilat, tratament facial, pensat, mani/pedi), la fel și coaforul. Dacă nu ai la dispoziție o zi întreagă pentru toate, împarte ,,activitățile’’ în 3 zile de răsfăț.

2. Dacă ai avion după amiaza sau seara nu te încăpățâna să stai la birou până în ultima clipă, ia-ți întreaga zi liberă, în cadrul zilelor de concediu. Nu-ți va ridica nimeni statuie și în plus oricum nu vei da randament, pentru că vei fi deja cu gândul la plajă sau la ultimele lucruri pe care le ai de făcut în orele care ți-au mai rămas până să pleci spre aeroport.

3. Nu uita să îți lași disclaimerul cu ,,out of office’’, chiar dacă îți iei cu tine și telefonul de serviciu cu adresa de email încorporată. Sunt doar două vacanțe mari pe an, mergi să te odihnești, nu să muncești și să fii deranjată în permanență.

4. Uită de superstiții și pregătește-ți bagajul cu 2-3 zile înainte de plecare; sau măcar o parte din el, cu cele mai importante piese vestimentare și accesorii, necessaire-ul, cremele de protecție solară și after sun, plasturi, analgezice (dacă știi că ai dureri de cap frecvente), aspirină/paracetamol, în cazul unei răceli de vacanță, ochelarii de soare, aparatul de fotografiat, pașapoarte (verifică valabilitatea lor cu cel puțin o lună înaintea plecării), bilete de avion (chiar dacă figurezi pe lista de pasageri, e bine să ai și biletul printat, nu se știe niciodată peste ce funcționară zeloasă dai la check-in).

5. Încarcă-ți Ipod-ul cu selecția preferată de muzică și pregătește-ți 2-3 cărți de vacanță pe care îți doreai de ceva vreme să le citești. Le vei savura cu mare plăcere.

6. Mergi la un control medical și mai ales la dentist, încă din luna plecării. Ca să nu te trezești cu vreo nevralgie tocmai în concediu.

7. Dacă ai un animal de companie sau o grădină de flori, asigură-te că cineva se va ocupa de aceste issues. Lasă unui vecin de încredere o listă de numere de telefon pentru  urgențe (inundație, etc), ca să știe la cine să sune.

8. Nu uita să îți faci asigurare medicală. Există un birou și în aeroport, în caz că nu ai timp să rezolvi mai repede.

O vacanță perfectă este una fără griji, ca să te bucuri de tine, de prieteni și iubit, să simți cu adevărat că te odihnești.

Concediu frumos!

Articole asemanatoare
Cum să planifici vacanţa perfectă

Loading...

Comenteaza acest articol

Cum sa ai o vacanta perfecta

by realitatea   2 min
0