Tabu
HEALTH

Cum tratezi acasă stările de rău după sărbători

De sărbători se poate întâmpla să consumi preparate în exces, ceea ce-ți poate cauza câteva probleme de sănătate. 

Poate apărea o tulburare la nivelul colecistului, cum ar fi: dischineziile biliare, colecist prea leneș sau prea alert. Toate acestea pot fi cauzate de alimentele pe care le ingerezi.

Poți dezvolta disfuncții la nivelul stomacului, precum hiperaciditate gastrică denumită și gastrită. Poți avea disfuncții la nivelul intestinelor. Printre acestea se regăsesc intestinele leneșe care înseamnă constipație sau, din contră, poți manifesta diaree, mai precis scaune accelerate. Cea mai gravă boală pe care o poți face în urma unei alimentații exagerate în grăsimi și amestecate cu alcool este pancreatită acută, care poate provoca deces. Totodată, pancreatita acută se întâlnește destul de rar.

Pentru afecțiunile apărute la nivelul: colecistului, stomacului și intestinelor, poți urma recomandările medicilor pentru a te trata corespunzător acasă.

Ceaiul de mentă calmează foarte bine durerea de colecist. Important este să nu-l bei fierbinte, ci la temperatura camerei, ușor diluat pentru a evita efectele adverse de constipație. Iar atunci când te confrunți cu o problemă la nivelul stomacului, cum ar fi gastrita sau hiperaciditatea gastrică, caracterizată de arsuri în piept, există soluții.

„Băuturile cu ghimbir calmează durerile de stomac. Secreția de acid gastric este reglată de ghimbir. Dacă durerile sunt persistente, de obicei, le dăm o notă pe o scară de la 1-5. Dacă suntem undeva la notele 4-5, în funcție de cât suportăm fiecare, putem lua medicamente care reglează secreția de acid clorhidric din stomac, denumite inhibitori de pompă de protoni.” – Laura Panait, medic de familie.

Dacă te confrunți cu o constipație sau tranzitul se accelerează, poți începe prin a face mișcare. Mersul pe jos sau mierea de albine reprezintă remedii eficiente. De asemenea, ceaiul de mușețel poate ajuta foarte mult. În plus, alimentele cu fibre, cum ar fi un măr ras, pot sprijini digestia în mod semnificativ.

 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Dieta urmată de Beyonce este periculoasă, cred nutriționiștii

Andreea Damian

Cum obții siropul de ridiche neagră, remediul popular pentru răceală

Andreea Damian

Vitamina soarelui – sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar

realitatea

Hărțuirea sexuală poate duce la boli serioase în rândul femeilor

Andreea Damian

Zaharul ascuns din alimente. Surse surprinzatoare de zahar (partea II)

realitatea

Încă un pericol pentru sănătate. Grăsimea se acumulează şi în plămâni

Andreea Damian

Scrie un comentariu