Tabu
CULTUREWhat's hot

Poza care a starnit scandalul despre RASISM! Replica FOTO

Arta sau manifestare rasista??? Poza infatisand-o pe Dasha Zukhova, celebritate si curator de galerii de arta, stand pe un scaun in forma unei femei de culoare semi-dezbracate si contorsionate a starnit un val de aprecieri rasiste in Rusia. Poza, care a aparut initial pe site-ul Buro247 pentru a ilustra un interviu cu Dasha Zuhhova, a fost ulterior taiata si scaunul indepartat, insa fotografia deja apucase sa fie preluata si raspandita pe numeroase alte site-uri si bloguri, comform www.121.ro.

Editorul de la FashionBombDaily, Claire Sulmers, a fost cea care a adus „povestea” in fata publicului din afara Rusiei, descriind imaginea ca un exemplu de „dominanta alba si superioritate, articulata intr-o maniera aparent senina, insa in mod evident degradant”.

„Nu putem sa nu simtim furie si frustrare fata de asaltul de imagini negative, constanta lipsa de respect si bigotism arogant care continua sa imbolnaveasca industria modei”, a comentat si Julee Wilson de la Huffington Post.

Momentul in care a aparut interviul nu putea fi nici el ales mai prost, articolul aparand chiar de Martin Luther King Day, zi celebrata in fiecare a treia luni din ianuarie.

Zukhova, insa, isi apara imaginea si dezminte orice incitare la rasism: „Fotografia aceasta, care a fost publicata complet scoasa din context, este o opera de arta creata special pentru a atrage atentia asupra politicilor de gen si rasiale. Eu detest rasismul si as vrea sa-mi cer scuze fata de oricine s-a simtit ofensat de aceasta imagine”.

Scaunul a fost creat de artistul norvegian Bjarne Melgaard si face parte din seria interpretarilor dupa piesa originala creata de Allen Jones in 1969.

Replica a venit de la un artist rus gay, stability la New York – Alexandr Kargaltsev, situatia fiind inversata.

poza-rasista-

ARTICOLE SIMILARE

Harvey Weinstein a ajuns la o înţelegere de 25 de milioane de dolari cu victimele sale

Andreea Damian

Maestrul Interior – Workshop Transformational

realitatea

ZODIAC SEXUAL – cu cine te potrivesti amoros in functie de semnul astral

Marilyn Monroe va fi imaginea Chanel No. 5

Kim Kardashian și-a riscat viața să slăbească. Dietele mortale de la Hollywood

Andreea Damian

CANTAREATA romanca – clipe de groaza la “Dansez pentru tine”

Scrie un comentariu