Tabu
Image default
CULTURE Slider

Spectacole-lectură la Centrul de Teatru Educațional Replika

Din 13 noiembrie, pe pagina Vimeo a Centrului Replika este disponibilă o serie de spectacole-lectură pe texte contemporane de autoare și autori din Germania, Franța și România. Lecturile performative fac parte din proiectul cultural LECTURA OCUPĂ ȘCOALA, inițiat de Asociația Culturală Replika și co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național — AFCN. 

Atitudinea generală a românilor față de cultură este, în cel mai bun caz, una dezinteresată, iar acest fapt a fost dovedit în repetate rânduri de Baromentrul de Consum Cultural, unul dintre cele mai ample studii la nivel național, care măsoară practicile, preferințele și tendințele consumatorilor de cultură din țara noastră. 

Cu toate acestea, chiar și în contextul actualei pandemii, există încă artiști care caută și găsesc soluții de a-i aduce pe oameni mai aproape de artă. Centrul de Teatru Educațional Replika este unul dintre cele mai bune exemple în acest sens.

De mai bine de cinci ani, acest teatru independent oferă, cu fiecare nouă producție, o mostră de curaj, tenacitate, profesionalism și reală iubire față de public, în special, față de copii și adolescenți. De pildă, LECTURA OCUPĂ ȘCOALA, ultimul proiect inițiat de Asociația Culturală Replika a fost demarat încă de la începutul anului 2020 cu scopul de a aduce copiii și adolescenții mai aproape de lectură.

În cadrul acestuia, organizatorii au inițiat și o serie de lecturi performative după piese contemporane scrise de autori și autoare din Franța, Germania și România. 

Cele șase spectacole-lectură disponibile pe pagina Vimeo a Centrului Replika surprind problemele actualității sub toate nuanțele sale, de la familii supuse neînțelegerilor sau chiar traumelor despărțirii și până la cei care se simt judecați de societate din cauza aspectului fizic. 

Într-o lume în care spectacolul live este inaccesibil, aceste texte interpretate de actorii profesioniști implicați în proiectul de la Centrul Replika sunt o dovadă că teatrul își găsește, prin oamenii potriviți, resursele de a se adapta și în cele mai dificile condiții. 

Spectacolele-lectură pot fi urmărite aici: Lecturi performative Replika

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 7 mai!

realitatea

INMORMANTAREA lui ADRIAN IOVAN

Rihanna, colaborare inedită cu fiul lui P. Diddy

Tabu Tabu

JULIE MAYAYA triumfa si Vocea Romaniei isi castiga credibilitatea! CULISELE victoriei!

Holograma lui Amy Winehouse va susține concerte dar nu toți fanii cântăreței sunt entuziasmați

realitatea

Iubirea în 15 citate inspiraționale

Andreea Damian

Scrie un comentariu