Tabu
CULTURESlider

Londonezii își vor destăinui visele pentru a documenta perioada pandemiei

Museum of London a venit cu ideea de a colecta confesiunile locuitorilor Londrei despre impactul pe care l-a avut pandemia asupra sănătății lor mintale. O manieră inedită de a atrage atenția asupra întregii colecții a muzeului. 

Colectarea viselor londonezilor legate de coronavirus este cel mai nou și neobișnuit proiect demarat de Museum of London. Prin intermediul acestui demers, inițiatorii săi își propun să analizeze impactul pe care l-a avut pandemia asupra sănătății mintale a populației din capitala britanică și, totodată, să promoveze colecțiile muzeale. Va fi „pentru prima dată când visele vor fi colectate de un muzeu sub forma unor întâlniri și a  unor mărturisiri personale.”, a explicat instituția. 

„Covid-19 a adus numeroase schimbări în viața londonezilor, dar nu numai în cea de zi cu zi, ci și în relația noastră cu somnul și visul.”, afectată de anxietate și stres, a subliniat joi, 26 noiembrie, Museum of London.

Inspirat de formula psihanalistului Sigmund Freud, proiectul se intitulează Gardienii somnului și este realizat în colaborare cu Muzeul Viselor de la Western University din Ontario, Canada. Precum alte instituții culturale din lume, și Museum of London are ca obiectiv, odată cu acestă inițiativă, să documenteze, cu ajutorul obiectelor sau a mărturisirilor, întrega perioadă a pandemiei și felul în care aceasta a modelat conștiințele oamenilor și a schimbat dinamica vieții. 

În februarie 2021, participanții vor fi invitați să-și împărtășească visele în cadrul unor videoconferințe coordonate de o echipă profesionistă de psihologi și sociologi. Ulterior, convorbirile vor fi achiziționate de Museum of London și vor fi integrate în colecția permanentă. 

„Colectarea viselor londonezilor spuse cu propriile lor cuvinte permite nu numai documentarea unei experiențe comune fundamentale cauzată de pandemie, dar contribuie, totodată, la extinderea definiției obiectului muzeal.”, a subliniat Foteini Aravani, conservatoarea de la Museum of London.

Persoanele dornice să-și împărtășească visele au timp până pe 15 ianuarie să le scrie și să le trimită pe adresa de  e-mail: [email protected]

sursa: Le Figaro

ARTICOLE SIMILARE

Eugenia Șerban, schimbare uimitoare de look, după ce a învins cancerul

Andreea Damian

Cum s-a distrat Gabriela Firea la împlinirea a 10 ani de mariaj

Tabu Tabu

 Cabral se retrage din televiziune. Motivul pentru o decizie de neînțeles

Andreea Damian

Florin Busuioc a ajuns de la 110 kilograme la 86 în nouă luni. Cum a reușit să slăbească

Andreea Damian

Cele mai frumoase coafuri din timpul spectacolelor haute couture, toamnă-iarnă 2021-2022

Andreea Damian

Cărţile antisemite vor dispărea din librăriile britanice, la noi sunt la reduceri

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu