Tabu
CULTURE

Stagiune de toamnă

Cortina noului sezon a fost ridicată. Marile case de modă au creat pentru această toamnă o mulțime de personaje care să te cucerească și să te transforme într-o adevărată fashion-addict. Alexander McQeen îți prezintă regine ale im­pe­riului britanic cu ținute ce amintesc de perioada victoriană, dar care au accente vestimentare militare, combinate cu… stilul colonial de budoar și bijuterii indiene.

La pol opus, Nicolas Ghesquiere-Balenciaga propune personaje de avangardă, cu piese vestimentare hi-tech din neopren lucios și latex imprimat, cu alură ușor robotizată. Aproape de cel din urmă, Celine creează doamna tehno-charm a zilelor noastre cu o garderobă situată între dinamism și senzualitate, ce combină tehnicitatea formelor ergonomice, sportive cu siluete grațioase, aproape florale.

Jean Paul Gaultier propune pentru Hermes personaje boeme cu atitudini nonșalante și un ușor șarm etnic, învăluite de materiale cu texturi de lux și piele. Din prezentări nu lipsesc nici adevăratele dive din XX Century, recreate de John Galliano cu forme generoase, orientale, în culori neobișnuite, de neon și accesorii fabuloase; toate ca într-un adevărat caleidoscop retro. Alte personaje, care îți amintesc de diverse decade fashion, apar și ele.

Dior aduce luxul anilor ’60, transformându-l cu o pasiune cromatică de invidiat în ținutele glam ale unor păpuși Barbie. Louis Vuitton pune bazele unei alchimii new vintage din care se desprind siluete în culori pastelate cu tăieturi elegante din anii ’50, ’60 combinate cu volume exagerate din anii ’80 și condimentate de mania fermoarelor.

Dacă personajele de până acum nu te-au cucerit, Viviene Westwood îți aduce în atenție moda manifest, care spune „nu“ dezastrelor ecologice și ale cărei persona­je proclamă ca unic print desenele de copii. Acestea sunt doar o parte din persona­jele modei sezonului toamnă-iarnă 2008-2009. Important este să-ți regăsești propriul idol și să îți construiești apoi propria poveste fashion de sezon. Succes!

ARTICOLE SIMILARE

Maureen Rice a purtat aceeasi rochie, in fiecare zi, timp de o luna?

realitatea

Stiai ca meditatia iti poate prelungi viata?

realitatea

The Crown | Primele imagini cu Elizabeth Debicki în rolul prinţesei Diana şi Dominic West ca prinţul Charles

Andreea Damian

PETA: feministele adevărate nu ar trebui să mănânce ouă

Andreea Damian

Workshop: Traieste viata pentru care ai fost creat!

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu