Tabu
Image default
CULTURE

Cele mai tari 5 supermodele!

1. Kate Moss

Descoperită la 14 ani și cunoscută sub titlul de vedeta cu cel mai rapid comeback (după Mariah Carey), britanica Kate Moss este, de asemenea, cel mai controversat supermodel. Cariera lui Kate Moss a început cu controverse prin simplul fapt că s-a lansat exact în vremea modelelor vo­luptoase ca Naomi, Cindy Crawford și Claudia Schiffer, dar propunând un look extrem de diferit.

Kate a fost cea care a lansat trendul „heroin chic“ ne­încadrându-se în standardele vremii: înălțime extrem de mică pentru un manechin și o alură foarte subțire care a iscat adesea zvonul că ar fi anorexică, inclusiv din partea fostului președinte american, Bill Clinton. Pe 15 decembrie 2005, The Daily Mirror o prezenta pe Kate Moss într-un filmuleț realizat în studioul prie­tenului ei de la acea vreme, cântărețul Pete Doherty.

Acea filmare avea să devină cunoscută în CV-ul lui Kate drept „scandalul cocaina“. Kate a pierdut în acel an, din cauza acestui scandal, majoritatea contractelor cu branduri de prestigiu. Însă după doar 12 luni de la acest scandal, Kate Moss a primit oferte și a colaborat cu 18 branduri internaționale ca Rimmel, Agent Provocateur, Stella McCartney, Bulgari, Chanel, Calvin Klein Jeans și Burberry.

Conform revistei Forbes, câștigă mai mulți bani decât înainte de „scandalul cocaina“ – în 2004-2005, 5 milioane de dolari, în timp ce în 2007, a câștigat 9 milioane de dolari. Cu toate controversele care o în­conjoară, legate de droguri și relații tumultoase cu dife- riți artiști printre care și Johnny Depp, vedeta atrage din ce în ce mai mult atenția și admirația celor din jur.

Kate mai este cunoscută ca una dintre cele mai bine îmbrăcate și influente vedete din lume, ea deschizându-și propria linie de haine prin intermediul binecunoscutului lanț britanic de magazine TopShop. Åži ca să vedeți cam cât de influentă este Kate, mergeți la Muzeul Britanic din Londra unde puteți admira cea mai mare și mai scumpă statuie din aur (50 de kg, 2,8m) de la Egiptul Antic încoace, care o înfățișează pe nimeni alta decât Kate Moss sub titlul de „Sirena“. Orice ar face gre­șit și orice ar zice lumea, se pare că supermodelul Kate aterizează tot timpul în picioare, reinventându-se.

2. Gisele Bundchen

Ce s-ar fi făcut lumea modei dacă bra­zi­lianca Gisele Bundchen s-ar fi făcut vo­lei­balistă așa cum își dorea ea pe vremea când colegele de liceu o porecliseră Olive (prietena lui Popeye)? Exact ca în poveș­tile de succes, Gisele a fost descoperită în­tr-un mall de către o agenție de modelling, la vârsta de 13 ani. De aici drumul ei a în­ce­put să ia cursul firesc al succesului. Debutul ei de pe coperta revistei Vogue, ediția 1999 încheia era „heroin chic“.

De atunci până în prezent, Gisele a apărut pe mai mult de 500 de coperți de reviste și a fost imaginea a mai mult de 20 de branduri prestigioase precum Victoria’s Se­cret, Christian Dior, Balenciaga, Gi­venchy, Louis Vuitton și mulți alții. Supermodelul Gisele are atât de mult impact asupra lumii încât, în urma unui sondaj condus de Societatea de Chirurgie Plastică, s-a descoperit că lumea care-și face vreo operație estetică își dorește, printre alte nume ca Angelina Jolie și Nicole Kidman, să semene exact cu frumoasa Gisele.

Revista Forbes a numit-o cel mai bo­gat supermodel din lume cu un venit de 33 de milioane de dolari în 2007, aproape de 4 ori mai mare decât cel al lui Kate Moss. A fost numită de „NY Daily News“, al 4-lea cel mai influent nume din fashion alături de designerul Marc Jacobs și edito­rul șef de la Vogue, Ana Wintour. Ca un mic tease, știați că poza lui Gisele s-a vândut, la o licitație, mai scump decât poza lui Brigitte Bardot și cea a lui Naomi Cam­pbell, pentru suma de 193.000 de dolari?

Pe Gisele o puteți găsi în Cartea Recordu­rilor drept cel mai bogat supermodel din toate timpurile cu o avere estimată la 150 de milioane de dolari și toate astea la nu­mai 28 de ani? Åži ca să încheiem pe un ton de tease, Gisele a avut o relație stabilă cu actorul Le­­­onardo DiCaprio.

3. Heidi Klum

Heidi Klum, supranumită și „The Bo­dy” datorită picioarelor ei lungi și propor­țiilor atât de armonioase, este recu­noscu­tă mai ales pentru colaborarea ei cu Vic­­toria’s Secret. Nu mai punem la socoteală faptul că a apărut pe coperțile aproximativ tuturor revistelor din lume ca Vogue și Elle. Heidi a devenit cunoscută apărând pe coperta Sports Illustrated Swimsuit Issue. Pe lângă faptul că Heidi este superbă, pro­babil mulți nu știu că ea și pictează și scul­p­tează, operele ei apărând în diverse re­viste de specialitate.

Ca orice manechin de succes, nici Heidi nu s-a abținut de la crearea propriei linii vestimentare. Hăinu­țele create de Heidi (incluzând o linie specială pentru copii) au apărut în catalogul german Otto. Au mai fost apoi colaborări cu Birkenstock pentru o linie de pantofi, bijuterii create pentru Moua­wad, o linie de haine pentru Jorda­che și chiar linia de lenjerie „The Body” pentru Victoria’s Secret. Controversele nu au ocolit-o nici mă­car pe Heidi, asta dacă ne uităm mai atent la viața ei personală. Klum a fost măritată cu stilistul Ric Pipino în 1997, au divorțat în 2002.

După divorț, Heidi a avut relații cu diverși artiști printre care Anthony Kiedis de la Red Hot Chilli Peppers și mo­gulul Formulei 1, Fabio Briatore. În 2003, în ziua în care Heidi anunța că este însărcinată cu Briatore, acesta era pozat săru­tând-o pe Fiona Swarovski. Despărțirea a sosit inevitabil. Dar cum nu se putea ca frumoasa Heidi să rămână singurică și însărcinată, cântărețul Seal a luat-o de ne­vastă pe Heidi, pe o plajă din Mexic. În pre­­zent, cuplul are doi copii. Povestea lui Heidi poate suna ca din po­­vești, dar nu se oprește aici.

Atât de fru­moa­să este Heidi încât există un tip de tran­dafir denumit după ea. În decembrie 2004 a devenit pre­zentatoarea și producătorul executiv al reality-show-ului „Project Runaway”. Show-ul a primit nominalizări la Emmy pentru primele 4 sezoane. Heidi pare de neoprit, având în vedere că în pre­zent aceasta și-a lansat propriul parfum și a devenit spo­kesmodel-ul pentru Jordache și Volkswagen.

4. Daria Werbowy

Ucraineanca Daria Werbowy și-a început cariera de model la vârsta de 14 ani. Cu un an mai târziu, semna deja cu prestigioasa companie Elite Models. Cu toate acestea succesul s-a lăsat așteptat pentru Daria până în momentul în care a părăsit Elite Models și a început să co­laboreze cu agenția lui Elmer Orson fostul head scout Elite. În scurt timp, cariera Dariei a avut una dintre cele mai rapide ascensiuni dacă punem la socoteală că din primul sezon ea a apărut pe coperta revistei Vogue din Italia și în campania de toamnă/iarnă Prada.

Daria este cunoscută drept una dintre cele mai apreciate modele run-away și este renumită pentru faptul că deschide și închide cele mai multe show-uri fashion pe sezon. Printre clienții cu care a colaborat se numără Pra­da, Yves Saint Laurent, Versace, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Gucci, Givenchy, Belstaff, Lancôme, Ralph Lauren, Christian Dior și Chanel. Cu toate că Daria este de origi­ne ucraineană, ea a crescut în Canada. Åži pentru că ce­tă­țenii din Canada sunt foarte mândri de cariera ei plină de succes, ei s-au hotărât să o includă în „Canada Walk of Fame“.

Cu o figură frumoasă și trăsături aproape perfec­te, Werbowy este căutată de toți designerii și brandurile mari pentru că face parte din noul val de modele „babyface“. În ciuda faptului că Daria este în lumea fashionului de câțiva ani, ea a reușit să intre în top-ul Forbes al celor mai bine plătite su­permodele. Ca să ne facem o idee de cât de mult reușește să atragă atenția, Da­­ria a avut o relație cu frumosul actor Josh Hartnett. Să ne așteptăm la multe din partea Dariei care pare să fie peste tot: pe catwalk, pe coperți, în reclame și campanii.

5. Natalia Vodianova

Dacă vreți să citiți un basm, nu trebuie să căutați mai departe de povestea supermodelului Natalia Vodianova. După cum au decurs lucrurile în viața frumosului model, am putea spune că e adevărata Cenușăreasă. Născută în Rusia, Natalia a avut o copilărie foarte grea, plină de abuzuri și presiunea de a avea grijă de familia ei. La 11 ani, Vodianova deja muncea, vânzând fructe, iar la 15, se muta de acasă pentru a se ocupa de propria afacere cu fructe, astfel putându-le ajuta pe surorile ei vitrege, dintre care una fiind invalidă.

După ce a fost la mai multe cas­tinguri, la vârsta de 17 ani, a semnat pentru agenția Viva, în­cepându-și cariera de model. Cu toate că era un model foarte solicitat, Natalia nu a devenit într-adevăr cunoscu­tă decât după mica ei pauză din 2001. Åži asta pentru că, în 2001, Natalia s-a retras puțin din lumina reflectoarelor pentru că, exact ca în povești, aceasta s-a îndrăgostit și s-a mă­ritat cu Justin Trevor Ber­keley Portman.

După mica re­tra­gere, companiile au în­ceput s-o caute, așa că Gucci a semnat-o imediat drept noua imagine a noului lor parfum. De aici a mai fost doar un pas că­tre colaborările care au făcut-o faimoasă în toată lu­mea și anume colaborări cu nume precum Louis Vuitton, Marc Jacobs, Miss Sixty și Pepe Jeans.

Absolut toa­tă lumea îi recunoaște figura in­te­resantă de păpușă ru­sească în reclamele Calvin Klein, cât și în cele de la L’Oréal. Ca orice manechin, Natalia are veleități și în alte arii. Pe lângă faptul că este mămică a 2 copii, ea a jucat și în filmul „CQ“ alături de Billy Zane și Gerard Depardieu. Suntem siguri că Natalia va trăi fericită până la adânci bătrâneți.

ARTICOLE SIMILARE

FREE LOVE, în Gaia Boutiqueclub

realitatea

SF. NECTARIE Vindecatorul sarbatorit azi!

Sărbătoritul zilei de 26 august

realitatea

Nunta lui GEORGE CLOONEY / Album FOTO!

Colorează-ți viața cu Meli-Melo – Paris

realitatea

Australia a înregistrat un nou record al celei mai calde zile din toate timpurile

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu