Tabu
lifestyle

Ce le-a transmis Papa Francisc tuturor cetatenilor Europei

Papa a sosit la Parlamentul European din Strasbourg in jurul orei 10.30 si a fost primit de Presedintele Schulz in cadrul unei ceremonii care a cuprins intonarea celor doua imnuri si ridicarea steagului. Dupa ceremonie, Presedintele Schulz l-a prezentat pe Papa membrilor Biroului si Conferintei Presedintilor PE. Aceasta este prima vizita la Parlament a unui suveran pontif in ultimii 26 de ani.

Asigurarea demnitatii umane a fost tema principala a discursului sustinut astazi de Papa Francisc in Plenul Parlamentului European. Emigratia, protectia mediului si promovarea drepturilor omului si a democratiei au fost temele subliniate intr-un discurs care a cerut Europei “sa redescopere cele mai bune parti ale sale”.

“As vrea sa ofer un mesaj de speranta si incurajare catre toti cetatenii Europei”, a spus Papa Francisc deputatilor. El a spus ca demnitatea a fost conceptul cheie in procesul de reconstructie a Europei dupa cel de-al doilea razboi mondial si a salutat faptul ca “promovarea drepturilor omului este o tema centrala in angajamentul UE de a sustine demnitatea persoanei” atat in Uniune, cat si in relatiile acesteia cu tari terte.

Parlamentul European are “responsabilitatea de a tine democratia vie pentru popoarele Europei”: democratiile nu trebuie “sa colapseze sub presiunea intereselor multinationale care nu sunt universale”, a spus Papa Francisc, adaugand ca “a venit timpul sa promovam politici care sa creeze locuri de munca, dar mai presus exista o nevoie de a reinstaura demnitatea muncii prin asigurarea unor conditii de munca potrivite”.

ARTICOLE SIMILARE

IMAGINI din casa in care s-au mutat BAHMUTEANU si copiii lui PRIGOANA / Cu ce BANI a inchiriat!

La 50 de ani s-a DEZBRĂCAT in PLAYBOY!

Video: KEVIN COSTNER vorbind la inmormantarea lui WHITNEY HOUSTON

10 lucruri importante pe care un cuplu ar trebui să le discute înainte de nuntă

realitatea

Salvador Dali la la Târgul de Arte Foarte Frumoase din București

realitatea

Tilva Ros – O cronică scurtă la un film altfel

realitatea

Scrie un comentariu