Tabu
FASHION

Romanian fashion week. Ziua 1.

În backstage agitatie mare. Asta si datorita caldurii insuportabile caci aer conditionat nu exista, doar cateva ventilatoare pe ici, pe colo. Ma postez langa unul, chiar langa standul martini cu niste baieti foarte draguti ce recreeaza atmosfera rivierei italiene a anilor 60. De acolo sunt servit cu o mini sampanie, mi se face si o poza alb negru pe care  mi-o developeaza in 3 minute, o inrameaza iar eu pot sa pacalesc lumea ca am fost la capri.

Putin mai incolo servesc si o cafea gusto excelenta (corturile sunt dotate cu vreo 3 astfel de puncte) si ma asez intr-un colt sa trag cu  ochiul la echipele de make-up si par. Anul acesta Alexandru Abagiu a  venit special pentru colectia Irinei Schrotter iar Il Maquillage se ocupa de restul designerilor.

La par, echipa Wella. Dupa ce iau cateva guri sanatoase de fixativ, ma retrag pe scena unde are loc repetitia. Realizez la scurt timp ca mi-e foame si parasesc Sala Sporturilor (locatia festivalului) pentru a ma indestula.
Ma intorc la fix pentru inceputul primei seri de festival. Desi am stat in primul rand, in fata mea se postase un cameraman, iar
in dreptul picioarelor aveam o fotografa. Dupa cateva certuri si nervi sa spunem ca am trecut peste asta insa nu si peste caldura din sala care era de neimaginat. Noroc cu pliantele oferite de organizatori cu care ne faceam vant.

Desi avea loc langa mine, Ileana Badiu nu si-a facut aparitia insa am zarit-o un pic mai tarziu in backstage unde Camelia Negrea ii facea parul. Urma sa o reantalnesc la petrecerea de dupa din Office. Amalia Nastase era si ea in primul rand, dar dupa a treia prezentare s-a retras. Iulia Vantur si-a facut si ea aparitia pe scena la un moment dat, la fel si Cristi Brancu cu a lui sotie. Andreea Raicu a incheiat prezentarea Schrotter si apoi toata lumea s-a mutat fericita in clubul Office unde s-a continuat o altfel de sauna.

Irina Schrotter Men
am ajuns de-abia la final insa se simte ca a fost desenata de razvan ciobanu

Cristina Nechita
desi este foarte simpatica ca si prezenta, moda doamnei trebuie abolita. Evolutie nu involutie, d-na nechita!

Violeta Costi Gaburici
are o colectie precum numele: contrafacuta!

Alina Latan
o colectie ingenua, frumoasa cap-coada, haine, muzica aleasa….

Tatiana Strimbovschi
o tanara ce promite. o colectie sensibila si foarte frumos lucrata. daca alessandro dell’acqua si-ar redeschide maison-ul Tatiana cu siguranta si-ar gasi un loc. asta daca nu ajunge deja la giambatista valli.

Kinga Varga
tricotaje cu umeri? totul e posibil cand kinga isi propune ceva. O colectie interesanta, altceva decat cele cu care ne-a obisnuit
kinga.nici macar muzica oprita la mijlocul prezentarii nu au sabotat aplauzele de la final.

Alina Botea
nudul e mort, traiasca nudul! ma refer biensur la culoarea pe care alina o foloseste din plin. de remarcat imprimeul cu cap de caine lup pe care designerul il foloseste la topuri si rochii de seara si rochiile stil halat de casa si mantourile cu o singura maneca.

George Hojbota
ne-a confuzat putin.o mini colectie de barbati ce apar cu cuburi din plexiglas negru pe cap (va amintiti dansatorii lui kylie minogue?) apoi o manechina goala pusca, cu cub in cap si tocuri ce va fi imbracata de trei barbati.urmeaza colectia de dame all dark si foarte incoerenta. de remarcat copitele realizate din ciorap ce ieseau din varful sandalelor!

Mircea Barbulescu
‘sunt cel mai frumos din orasul acesta/pe strazile pline cand ies nu am pereche!’ se aude pe fundal iar pe scena defileaza un dandy postmodernist crescut la castel.o colectie unitara, interesanta si cu un usor iz sexual-se pare ca si de aceasta data designerul s-a lasat influentat de instinctele sexuale.

Alina Popescu
horror! de la materialele folosite la coregrafia manechinelor, aceasta colectia a fost sub orice critica!

Mihaela Glavan
aduce un suflu nou, se reinventeaza. cum sa te incalti la iarna viitoare? mult gri sobolan combinat cu albastru de prusia sau portocaliu stins. toc imbracat in zale si o linie mai young alcatuita din bocanci si genti cu inspiratie rock. de remarcat accesoriile gen plic de pus la gat si colierele masive din piele stilizate cu cate o cruciulita reinterpretata.

Lucian Broscatean
magnific! tadao ando pe muzica lui bjork. ochelari de sudura si haine perfect finisate pe exterior si cu cusaturi crestate pe la
exterior.volumetrie savanta si un tanar extrem de talentat.

Sergiu Chihaia
un debut cu o colectie interesanta, fermoare multe la vedere , o colectie alb-negru ce combina materialele soft cu cele hard.

Stephan Pelger
esti o diva ce merge iana la ski dar nu poate renunta la stilul capri? apeleaza-l pe stephan!

Irina Schrotter
desi personal nu-mi place, aceasta colectie a fost WOW. o colectie ce vorbeste despre femeia urbana, stapana pe sine, puternica si supravietuitoare. haine realizate din casmir, piele si blana naturala(bine ca nu era nimeni de la Peta prin sala) in tonuri de gri, maron, beige,argintiu, unt si negru. de apreciat incaltamintea cu note tribala realizata din piele si blana de catre mihaela glavan.

ARTICOLE SIMILARE

Critics Choice Awards 2022, cel mai bun look al vedetelor

Andreea Damian

Vogue Paris, pictorial cu lesbiene dominatrix

realitatea

Nume celebre din industria modei la Bucharest Fashion Week

realitatea

Celebritățile și-au luat liber o săptămână pentru prezentările de la Paris

realitatea

Sfaturi pentru a găsi cea mai bună rochie de mireasă

Andreea Damian

Exclusiv Tabu.ro: Jurnalul unei fashioniste la Săptămâna Modei la Paris, partea II

realitatea

Scrie un comentariu