Tabu
LIFESTYLE

Cum sa iti cresti respectul de sine. Cat mai repede.

 

Stii cum sunt acele momente in care simti ca ai avea nevoie de ceva incredere in plus. Inaintea unei prime intalniri cu tipul acela in fata caruia simti ca ai capul gol de ganduri. Sau inaintea unui interviu foarte important. Atunci cand realmente nu ti-ar strica niste incredere in plus.

 

 

Ca sa faci rost de increderea respectiva, fie si pentru moment, sunt cateva retete care dau gres foarte rar. Ca urmare, daca ti se pare ca te ajuta, poti sa incepi prin a-i spune unei prietene ce te macina. Nu te pierde in detalii, spune-i esentialul: ca ai de gand sa faci ceva. In momentul in care ai impartasit un scop, te vei simti obligata sa il atingi si te vei razgandi mai greu.

 

 

Gandeste pozitiv: daca te gandesti la scopurile tale la prezent, fara sa le plasezi intr-un viitor incert, ti se vor parea mult mai realizabile. Nu strica sa scrii si pe hartie: “Sunt pozitiva in ceea ce ma priveste.” Studiile arata ca, daca scrii ceva, te angajezi mult mai tare sa indeplinesti lucrul respectiv. Poti chiar sa te gandesti la doua cuvinte care sa intruchipeze perfect ideea ta despre incredere si sa le folosesti drept parola la computer, ca sa iti dai un impuls pozitiv de fiecare data cand te loghezi.

 

 

Bruiaza-ti imaginea veche de sine. Da, exact asa cum iti amintesti imaginile acelea cu purici de la televizorul alb negru din copilarie. Daca nu iti place cum arati sau cum gandesti, imagineaza-te ca pe un personaj mic, alb negru, cu sonorul la minim. In acelasi timp, proiecteaza-te asa cum ti-ar placea sa fii intr-un cinematograf 3D, cu sunet impecabil si culori stralucitoare. Daca vei repeta miscarea, ai sa vezi ca imaginea alb negru va deveni din ce in ce mai stinsa. Nu trebuie decat sa vizualizezi binele ca sa iti fie mai usor sa il transformi in realitate. Iar daca o persoana din viata ta, sa zicem un sef nesuferit, iti face zile amare, nu trebuie decat sa ti-l imaginezi intr-o situatie hilara. Da, o toaleta si o constipatie cronica pot sa fie foarte amuzante.   

 

 

Fa-ti un colaj cu imagini cu tine in momente in care te simteai foarte bine. Asa, pentru orice situatie, e bine sa il ai in casa. Pentru momentele acelea in care iti spui ca nu ai sa mai parasesti canapeaua pentru ca nu ai cu ce sa te imbraci. Poti sa faci acelasi fel de colaj si cu melodiile tale preferate.

 

 

Si, in cele din urma, nu uita ca poti sa trisezi cu body-laguage-ul; tine bratele desfacute in loc de a le tine incrucisate, daca stai picior peste picior, orienteaza-ti picioarele spre cel cu care stai de vorba, zambeste si tine capul sus. Nu doar ca cel cu care vorbesti va crede ca te simti mult mai bine, dar vei incepe sa crezi si tu asta.

 

ARTICOLE SIMILARE

Sotia lui Palade e distrusa: “Cornel alearga dupa pustoaice gonflabile! Imi zice ca sunt proasta!”

Ce este metoda Mizoguchi și cum vă poate îmbunătăți postura

Tabu Tabu

Sfaturi pentru a afla rapid lucrurile care ne interesează pe internet

Tabu Tabu

Black Friday. Cum să nu fii păcălit de practicile înșelătoare ale comercianților

Andreea Damian

Tudor Chirila are cu ce! Le-a aratat fanilor “barbatia” lui

Samsung continuă să ne uimească

realitatea

Scrie un comentariu