Tabu
lifestyle

CULINAR TABU: Pui aromat din Grecia

INGREDIENTE:
– 4 bucăți piept de pui dezosat
– sucul de la o lămâie
– o linguriță de ardei iute curățat și tăiat mărunt
– o legătură de cimbru proaspăt
– o legătură de oregano proaspăt
– 3/4 cană ulei de măsline
– 3 bucăți usturoi tăiate mărunt
– sare
– piper

PASUL 1. Puneți carnea într-un recipient astfel încât bucățile de piept să nu stea una peste alta. Apoi adăugați peste ea toate ingredientele de mai sus. De preferat, mărunțiți cimbrul și oregano-ul. Acoperiți cu un capac și lăsați la marinat în frigider pentru cel puțin opt ore (cel mai ușor ar fi să faceți asta peste noapte).

PASUL 2. A doua zi, scoteți bucățile de piept, iar apoi strecurați bine lichidul în care au stat (mulțumiri Andreea Slavov). Puneți puiul într-o tavă, acoperiți-l cu lichidul din marinată, băgați-l în cuptor și lăsați-l la foc mediu spre mic pentru o oră.

PASUL 3. După ora respectivă ridicați tava spre partea de sus cuptorului, dați focul puțin mai tare și lăsați puiul la rumenit pentru vreo 20 de minute. O alternativă la cele 20 de minute ar fi să scoteți puiul din cuptor și să îl dați 5-6 minute (pe fiecare parte) la grătar.

PASUL 4. Gata! Poftă bună!

NOTĂ: Se poate servi cu salată de roșii, castraveți și brânză.

ARTICOLE SIMILARE

Uite cum arata Andreea Mantea in 2006!

Scandalos! Kim Kardashian gateste!… GOALA

Daniel Radcliffe, lider în topul celor mai bogate vedete adolescente de la Hollywood

realitatea

10 metode pentru a trece mai ușor peste “greutatea” mesei de Crăciun

realitatea

INTERVIU TABU.RO: Rosario Dawson

realitatea

Ghici cine și-a scos fetița la cumpărături

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu