Home > Lifestyle > culinar tabu > CULINAR TABU: Pui aromat din Grecia

CULINAR TABU: Pui aromat din Grecia

INGREDIENTE:
– 4 bucăți piept de pui dezosat
– sucul de la o lămâie
– o linguriță de ardei iute curățat și tăiat mărunt
– o legătură de cimbru proaspăt
– o legătură de oregano proaspăt
– 3/4 cană ulei de măsline
– 3 bucăți usturoi tăiate mărunt
– sare
– piper

PASUL 1. Puneți carnea într-un recipient astfel încât bucățile de piept să nu stea una peste alta. Apoi adăugați peste ea toate ingredientele de mai sus. De preferat, mărunțiți cimbrul și oregano-ul. Acoperiți cu un capac și lăsați la marinat în frigider pentru cel puțin opt ore (cel mai ușor ar fi să faceți asta peste noapte).

PASUL 2. A doua zi, scoteți bucățile de piept, iar apoi strecurați bine lichidul în care au stat (mulțumiri Andreea Slavov). Puneți puiul într-o tavă, acoperiți-l cu lichidul din marinată, băgați-l în cuptor și lăsați-l la foc mediu spre mic pentru o oră.

PASUL 3. După ora respectivă ridicați tava spre partea de sus cuptorului, dați focul puțin mai tare și lăsați puiul la rumenit pentru vreo 20 de minute. O alternativă la cele 20 de minute ar fi să scoteți puiul din cuptor și să îl dați 5-6 minute (pe fiecare parte) la grătar.

PASUL 4. Gata! Poftă bună!

NOTĂ: Se poate servi cu salată de roșii, castraveți și brânză.


Articole asemanatoare
O serie de retete delicioase din bucataria greceasca…Grecesc sau romanesc?
Miel grecesc – RETETA de friptura la cuptor
CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi
Pui cu miere și muștar la grătar

1 Response

Comenteaza acest articol

CULINAR TABU: Pui aromat din Grecia

by admin   1 min
1