Tabu
lifestyle

CULINAR TABU: Salată de cușcuș cu rodii și fistic

INGREDIENTE:
– 250 mililitri supă de legume
– sare
– vreo 20 de fire de șofran (sau 3, 4 vârfuri de cuțit de șofran pisat, dacă nu găsiți proaspăt)
– 200 grame de cușcuș
– 150 grame de semințe de rodii (miez adică, dar așa se numesc ele după ce le separați una de cealaltă)
– 75 grame de fistic pisat
– o legătură de coriandru tocată în bucăți mari
– o legătură de mentă tocată la fel
– coaja rasă de la o lămâie
– o lingură de zeamă de lămâie
– 4 linguri de ulei de măsline
– suc de rodii care se servește separat

PASUL 1. Puneți supa (gata pregătită și strecurată dacă e făcută din legume reale și nu din cub) pe foc și când incepe să fiarbă adăugați șofranul și sarea. Lăsați la fiert cam 5-7 minute.

PASUL 2. Puneți cușcușul într-un vas mare și turnați peste el supa și șofranul. Acoperiți vasul și lăsați-l în pace timp de cel puțin 30 de minute. Amestecați din când în când, până se răcește complet.

PASUL 3. După ce s-a răcit complet adăugați semințele de rodie, fisticul pisat, coriandrul, menta și coaja de lămâie.

PASUL 4. Într-un vas mai mic amestecați zeama de lămâie cu uleiul de măsline și puțină sare. Turnați amestecul peste cușcuș. Puteți adăuga și puțin suc de rodii.

PASUL 5. Cam asta e tot! Poftă TABUnă!

ARTICOLE SIMILARE

The King-™s Speech – Un film foarte bun (cu toată lumea)

realitatea

Divorţurile lui 2011

realitatea

Uite cum arata fiica lui Liviu Varciu si mama ei!

Pamela Anderson din nou în costumul din Baywatch

realitatea

Prețul lui Putin

realitatea

PRINTESA DIANA: Fotografia interzisa a fost publicata!

Scrie un comentariu