Tabu
lifestyle

MUST SEE: Palermo

Palermo se poate lăuda cu o istorie de aproape trei milenii: de la aşezare feniciană, grecească, romană la capitală a Emiratului Palermo şi a regatului Siciliei, actualmente Palermo reprezintă cu succes mixul cultural urban şi pitorescul urban italian, fiind totodată un oraş de top 5 din Italia şi una din destinaţiile cele mai agreate de turişti.

De vizitat. Piaţa Vucciria din Plazza San Domenico e probabil cel mai bun snapshot de viaţă italiană pe care îl puteţi captura într-o vacanţă în Palermo. Viu colorat şi cu un miros îmbietor, aerul nord-african al pieţei îi atrage pe localnici şi turişti deopotrivă.

De neratat. Dacă aflaţi că la construcţia clădirii Teatro Massimo s-a lucrat 22 de ani, nu veţi fi cu siguranţă uimiţi. Fiecare detaliu al clădirii pare bine gândit, iar senzaţia de grandoare pe care o impune se potriveşte destinaţiei clădirii, folosită actualmente ca sală de operă. Recentul sărbătorit centenar al Teatro Massimo a însemnat modernizarea facilităţilor clădirii, fiind una din cele mai impunătoare opere europene.

De încercat. Catacombele Capucinilor sunt un loc pe care nu îl poţi vizita decât cu inima strânsă: sentimentul că urmează să vizitezi un cimitir cu cadavre ‘la vedere’ nu este, desigur, unul îmbucurător. Folosind o metodă secretă şi unică de mumificare din secolul XVI până în prezent, călugării capucini au reuşit să păstreze aproape intacte circa 800 de cadavre în nişe şi sicrie de sticlă. Călătoria fascinantă în interiorul catacombelor este probabil unica ocazie de a vedea într-o trecere cronologică evoluţia modei de la 1560 şi până în 1920 (datele primei şi respectiv ultimei înmormântări în catacombe), întrucât nu numai cadavrele mumificate, dar şi hainele acestora s-au păstrat aproape intacte.

De scris acasă. Despre Palazzo Normano, ale cărui elemente arabe, normande şi bizantine se îmbină într-un mod cuceritor. Palatul, grădina şi capela sunt suficiente motive să vă petreceţi chiar şi o zi întreagă la Palazzo Normano.

ARTICOLE SIMILARE

Lady GaGa se face vicar, adică popă!

realitatea

Nevestele politicienilor elegante la vot / Galerie FOTO

O actrita din Romania, de nerecunoscut dupa ce a stat in America mai multi ani!

Elton John: Nu mai compun nicio piesă pop

realitatea

Tribut Magnificenței

realitatea

“Sex and the City” a lansat brand-uri

realitatea

Scrie un comentariu