Tabu
LIFESTYLE

Ciocolata te ajută să slăbeşti

Ciocolata, un deliciu considerat un sabotor al dietei s-a transformat în aliat, conform ultimelor studii. Parcă ţi-am dat o veste bună, nu? Consumul de ciocolată nu este doar un obicei plăcut, ci şi unul extrem de sănătos, după cum arată un studiu comunicat în România de către MediHelp International şi partenerul său strategic BUPA. În studiul publicat luna trecută în jurnalul Archives of Internal Medicine, este demostrat cum ciocolata este un factor important în procesul de slăbire şi menţinerea unei greutati corecte.

Conform cercetărilor BUPA, persoanele care mănâncă ciocolată regulat, cel puţin de două ori pe saptămână, au un indice de masă corporală mai scăzut faţă de cei care consumă ciocolată doar ocazional, lucru bine explicat în raportul „Poate ciocolata să te ajute să slăbeşti?”

Shweta Bahsin, nutriţionist la BUPA Cromwell Hospital, declara: “Descoperirile din acest studiu sunt în contrast puternic cu aşteptările generale. Cu toţii ştim că ciocolata este bogată în calorii care pot duce la creşterea în greutate. Totusi, cercetătorii au descoperit o legatură între indicele scăzut al masei corporale şi consumul regulat de ciocolată, fără informaţii însă despre cantităţile ideale. Cercetătorii susţin că aceste constatări se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care sugerează că nu contează cât de mult mănânci, ci contează ceea ce manănci. Ei cred că ciocolata conţine substanţe chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat peste 1000 de barbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 85 de ani, care nu aveau în istoria medicală probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Aceştia au fost întrebaţi de câte ori pe săptămână consumă ciocolată şi le-a fost măsurată greutatea. Toate datele indicau o masă corporală mai scazută pentru cei care mâncau ciocolată. Aceştia aveau un aport de calorii mai mare, au mâncat multe grăsimi saturate şi nu au exercitat mai mult efort decât colegii lor care nu mâncau ciocolată. Şi totuşi, indiferent cât au interpretat cercetătorii datele şi le-au combinat în funcţie de vârstă, sex, activitate psihică sau alte criterii, consumul de ciocolată conducea mereu către un indice al masei corporale mai scăzut. Persoanele care au mâncat ciocolată erau mai slabe decât cele care nu au consumat acest aliment.

Zahal Levy, Preşedintele MediHelp International spune: “Rezultatele studiului pot fi îmbucurătoare pentru iubitorii de ciocolată, dar aceste date trebuie să fie luate în considerare cu grijă. Toate alimentele sunt sănătoase, dacă sunt consumate cu moderaţie şi combinate cu un stil de viaţă sănătos. Prevenţia şi precauţia sunt două dintre cele mai importante sfaturi pe care le dăm clienţilor noştri şi pentru a-i ajuta în acest sens, le oferim întotdeauna planuri de asigurări private de sănătate personalizate, care să li se potriveasca perfect.

Foto credit: FreeDigitalPhotos.net

ARTICOLE SIMILARE

Sindromul boreout: ce înseamnă și cum ne afectează asta pe plan fizic şi psihic

Andreea Damian

Declaratie socanta: “La 14 ani mi-am pierdut virginitatea si eram dependenta de droguri”!

Glorie, esec, sperante: Cea mai celebra fetita romanca de la TV se intoarce!

realitatea

Cele mai ciudate POZE facute de un tata cu fetitele lui!

Ce s-a intamplat cu o femeie dupa ce a postat imagini cu ea dupa OPERATIA LA SANI!

realitatea

Rasfat culinar cu doar 315 calorii

realitatea

Scrie un comentariu