Tabu
Image default
lifestyle

Doi ani de pierderi la Martifer

 Portughezii de la Martifer spera ca vor avea profit in Romania. In ecuatia afacerii cu biodiesel sunt insa multe necunoscute. Primul an de productie la intreaga capacitate instalata a Prio Biocombustibil – subsidiara locala a grupului portughez Martifer, cu vanzari de 900 mil. euro la nivel global in 2008 – este si anul in care incep sa se vada fisurile in proiectul initial.

Este adevarat ca atunci cand oficialii Martifer vorbeau despre ce va fi in 2008, criza inca nu-si facea simtite efectele in Romania, iar in lume putini erau cei care vorbeau despre intrarea economiei globale in recesiune. MONEY EXPRESS a facut o analiza a industriei de biodiesel, un business care parea foarte bun in urma cu un an, cand pretul petrolului batea record dupa record, ajungand la 147 dolari pe baril.

“Vom produce 100.000 de tone de biodiesel in acest an”, spunea, in ianuarie 2008, Celestino Tavares – pe atunci directorul Prio Biocombustibil Romania, principalul jucator de pe piata locala a motorinei produse din uleiuri vegetale. Acum, reprezentantii companiei evita sa vorbeasca despre investitia de la Lehliu – realizata in 2007 si cifrata la 55 mil. euro – si despre viitorul acestui business. “Nu este un moment ideal pentru declaratii” – s-a marginit sa spuna noul director al operatiunilor Prio Biocombustibil, Ricardo Filipe. Citeste mai mult in MONEY EXPRESS . (Radu Burlacu)

ARTICOLE SIMILARE

O insala REGHE pe Ana Maria PRODAN? Al cui e cercelul din masina antrenorului?

50 Cent joacă în telenovele

realitatea

Hannah Montana Mania sau cum transformi o generație într-o țintă de marketing

realitatea

Legaturi primejdioase: SMILEY si ANTONIA intr-o FOTO incredibila

realitatea

Vedetele de la Hollywood sunt împotriva rețelelor de socializare

realitatea

LAURA COSOI se marita cu patronul de covrigarie!

Scrie un comentariu