Tabu
lifestyle

Doi ani de pierderi la Martifer

 Portughezii de la Martifer spera ca vor avea profit in Romania. In ecuatia afacerii cu biodiesel sunt insa multe necunoscute. Primul an de productie la intreaga capacitate instalata a Prio Biocombustibil – subsidiara locala a grupului portughez Martifer, cu vanzari de 900 mil. euro la nivel global in 2008 – este si anul in care incep sa se vada fisurile in proiectul initial.

Este adevarat ca atunci cand oficialii Martifer vorbeau despre ce va fi in 2008, criza inca nu-si facea simtite efectele in Romania, iar in lume putini erau cei care vorbeau despre intrarea economiei globale in recesiune. MONEY EXPRESS a facut o analiza a industriei de biodiesel, un business care parea foarte bun in urma cu un an, cand pretul petrolului batea record dupa record, ajungand la 147 dolari pe baril.

“Vom produce 100.000 de tone de biodiesel in acest an”, spunea, in ianuarie 2008, Celestino Tavares – pe atunci directorul Prio Biocombustibil Romania, principalul jucator de pe piata locala a motorinei produse din uleiuri vegetale. Acum, reprezentantii companiei evita sa vorbeasca despre investitia de la Lehliu – realizata in 2007 si cifrata la 55 mil. euro – si despre viitorul acestui business. “Nu este un moment ideal pentru declaratii” – s-a marginit sa spuna noul director al operatiunilor Prio Biocombustibil, Ricardo Filipe. Citeste mai mult in MONEY EXPRESS . (Radu Burlacu)

ARTICOLE SIMILARE

IOANA GINGHINA face cura de pepene rosu

Christina Aguilera se preocupă de viața ei sexuală

realitatea

Michael Jackson trăieşte!

PROGNOZA METEO. Ce fel de iarnă vom avea?

Cadou nepotrivit pentru Madonna – VIDEO

realitatea

Minodora la MINIM(UM)! Afla cum a slabit cantareata 20 de kilograme

Scrie un comentariu