Tabu
Image default

Alte 5 MISTERE ale sinuciderii esuate marca ADRIAN NASTASE

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase a şocat o ţară întreagă! Miercuri noaptea, după ora 23.00, fostul premier a încercat să se împuşte în cap, de faţă cu poliţiştii care au venit să-l ducă la penitenciarul Rahova. Gestul disperat venit după condamnarea la doi ani de închisoare a stârnit multe controverse. Click! îţi răspunde la toate întrebările născute în acest caz.

1. De ce au venit atât de repede să-l ducă la arest? A stârnit multe discuţii graba cu care autorităţile au venit la casa din Zambaccian pentru a-l “sălta” pe Adrian Năstase, la doar trei ore după ce s-a anunţat că va sta la închisoare.

S-au temut oare că va fugi din ţară? Unele voci spun că Năstase ar fi “clacat” în momentul în care a văzut poliţiştii la uşă şi şi-a dat seama că nu mai e nici o cale să scape de puşcărie.

Pe de altă parte, procurorul general Codruţa Kovesi a declarat ieri, citată de Mediafax, că “mandatul de executare a pedepsei se pune în aplicare, imediat, nu este un termen de 3-5-10 zile. Din această perspectivă, cei care au mers să pună în aplicare mandatul au procedat corect”.

‭ioana ginghina si ruxandra

2.Pe targă, cu fular de 350 de euro la gât.

Fostul premier a arătat foarte cochet chiar şi în postura de sinucigaş, întins pe targa de la ambulanţă. În jurul gâtului, deasupra bandajelor puse pe medici, Năstase a avut un fular de fiţe, marca Burberry, care costă circa 350 de euro. Mulţi s-au întrebat ce rol a avut acel fular. Surse spun că familia ar fi cerut ca bandajele care acopereau rănile să nu fie vizibile.

3. Cum a avut puterea să se schimbe de hai­­ne? Greu de crezut în cazul unei persoane care tocmai a încercat să se împuşte în cap: la scurt timp după gestul care putea avea urmări tragice, Năstase a avut “puterea” să se şi schimbe de haine. Tricoul şi maieul cu urme de sânge au rămas acasă şi au fost ridicate ieri de procurori, iar Năstase s-a schimbat cu o cămaşă cu dungi. Rezultă cumva că omul politic era conştient şi “pe picioarele lui” când l-a luat ambulanţa?

4. Şi-a pregătit sinuciderea? Aceasta este o altă controversă. Fostul premier avea pistolul cu care a vrut să se împuşte pe birou, între două cărţi. Greu de presupus că cineva (care nu este nici interlop, nici lider mafiot) stă zi de zi cu pistolul pe masa de lucru. Oare Năstase, în aşteptarea sentinţei judecătorilor, a plănuit gestul?

5. Cum de i-au “găsit” atâtea boli la spital? După operaţia de ieri, medicii au declarat că nu plăgile prin împuşcare sunt cea mai gravă problemă. Îi îngrijorează afecţiunile pe care Adrian Năstase le-ar avea la inimă, riscul de infarct fiind foarte mare. Să fie asta o cale de a mai amâna “cazarea” la penitenciarul Rahova?

Scrie un comentariu