Tabu
LIFESTYLE

7 beneficii ale terariilor pentru sănătatea ta fizică și mintală

Un terariu este un ecosistem mic, autonom, păstrat într-un recipient de sticlă. Plantele și formele de viață din interiorul recipientului purifică aerul natural, în timp ce furnizează și oxigen pentru consumul uman.

Principiul terariului este că apa, odată adăugată în solul pus într-un recipient de sticlă închis, este absorbită de rădăcinile plantelor, care este eliberată în procesul de transpirație a părților aeriene ale plantei și se acumulează pe pereții recipientului de sticlă sub formă de vapori. Acești vapori se răcesc și se transformă în apă, întorcându-se în sol. Datorită acestui fapt, planta beneficiază de un mediu echilibrat în interiorul recipientului de sticlă. Dacă terariul este sigilat, necesită puțină îngrijire.

Un terariu oferă și un efect de relaxare prin furnizarea unor efecte vizuale calmante, precum lumina naturală sau apa curgătoare. Vom analiza cele 7 beneficii semnificative pentru sănătate ale creării propriului terariu.

1. Elimină poluanții din aerul tău

Un terariu curăță aerul de poluanți prin eliminarea substanțelor toxice. Aceste bacterii benefice sunt prezente în sol, printre alte locuri, și transformă substanțele chimice toxice în unele mai puțin periculoase sau le neutralizează. Un terariu furnizează de asemenea un mediu bogat în oxigen pentru respirația umană. Fotosinteza plantelor generează oxigen, ceea ce este benefic pentru sănătatea ta.

2. Relaxează-te și eliberează stresul

Este important să fii proactiv în a avea grijă de tine în situații stresante. A avea propriul terariu este o modalitate de a face acest lucru! În timp ce lucrezi la proiectul tău, te pregătești pentru un examen sau pur și simplu te confrunți cu provocările zilnice ale vieții, ești distras de diferite lucruri și, în plus, toate aceste situații sunt factori de stres care îți pot afecta sănătatea în timp. Cu toate acestea, atunci când te uiți într-un terariu sau când petreci timp având grijă de plantele tale, vei simți cum te relaxezi.

3. Promovează dezvoltarea imaginației

Capacitatea de a produce idei originale sau de a percepe noi posibilități într-o anumită situație este cunoscută sub numele de creativitate. Încurajarea gândirii creative în timpul procesului de creare a propriului terariu poate fi o modalitate excelentă de a o promova! Indiferent dacă ai un recipient mic sau mare, decorarea și personalizarea terariului tău cu plante și animale diferite poate fi un exercițiu creativ foarte bun, mai ales că acum poți crește plante rare și diferite, care au nevoie de un mediu umed pentru a prospera.

4. Reconectează-te cu natura

Un terariu este un mic ecosistem plin de viață și frumusețe naturală. Nu poți să nu fii purtat într-o lume frumoasă și liniștită atunci când stai în fața terariului tău. Această lume miniaturală permite oamenilor să se reconecteze cu natura, în timp ce le permite să aprecieze peisajul natural din jur.

5. Crește concentrarea

Atunci când acorzi atenție terariului tău în timp ce îl decorezi și îl întreții, poți îmbunătăți atenția ta. Un terariu necesită timp și răbdare. Aspectul creativ al creării și explorării micului univers din interiorul recipientului te va ajuta să te concentrezi asupra muncii tale. Un terariu, în schimb, te poate ajuta să-ți refocalizezi atenția asupra a ceea ce este important.

6. Recuperare postoperatorie

Oferă confort și vindecare celor care suferă sau se recuperează după boală sau intervenție chirurgicală. Când persoanele sunt bolnave sau au fost internate în spital, uneori li se oferă plante și flori ca daruri. Efectele benefice fiziologice și psihologice ale plantelor au fost demonstrate în studii. Pacienții resimt mai puțină durere, ceea ce reduce nevoia lor de medicamente pentru durere și accelerează timpul de recuperare.

7. Promovează o sănătate mentală mai bună

Terariile sunt ecologii autonome care produc zilnic aer proaspăt respirabil, permițându-ne să ne eliberăm mintea de gânduri și să ne calmem. Atunci când terariile sunt utilizate acasă sau la locul de muncă, ele oferă iluzia de verdeață, precum și endorfine și alți compuși naturali.

Deși sunt mici, terariile au mai multe avantaje pentru sănătate. Ele purifică aerul și pot reduce tensiunea. Aceste microecosisteme stimulează concentrarea și imaginația, în timp ce readuc oamenii în contact cu natura. Dacă aceste 7 avantaje pentru sănătate te atrag, ia în considerare să plantezi astăzi unul în casa sau locul tău de muncă!

 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Păturica pentru sex

realitatea

MONICA BÎRLĂDEANU, SCHIMBARE RADICALĂ de look!

Fie ca vrem sau nu, vara asta trebuie sa ne facem programul in functie de Euro 2016

realitatea

ECO Lifestyle

realitatea

Nou val de scumpiri după aplicarea măsurilor fiscale

Andreea Damian

Roberto Cavalli stilizează Coca-Cola

realitatea

Scrie un comentariu