Tabu
CULTURE

Cui nu-i e frică de părul lung?

Fiecare dintre noi are un vis în copilărie. Tu ai visat să fii stilist sau a decis hazardul?
– Sincer, soarta a decis pentru mine. Nu am visat să devin stilist, eram foarte creativ și mă atrăgea mai degrabă muzica, arta ca mo­da­litate principală de a-mi câștiga existența. Dar printr-o coincidență, am intrat în salo­nul unui bun amic, pe care îl respect foarte mult, în dorința de a aduna informații des­pre modul în care se realizează coafurile pen­tru piesele de teatru. În acel moment eram im­pli­cat în teatru și, uite așa, o simplă întâmplare m-a condus către o altă carieră.

Care era meseria ta?
– Lucram ca decorator de vitrine, display artist, realizam display-urile interioare, publi­citate, printuri. Deci, aveam un background în marketing și decorațiuni comerciale.

De ce păr lung?
– Îl iubesc pur și simplu! Pentru mine, stilizarea părului lung este seducătoare, amu­zan­tă, creativă. Ce mai, este viața mea.

— Consideri că părul lung este mai feminin decât părul scurt?
– Dacă este vorba despre o tunsoare scurtă grozavă, care arată foarte bine și care înca­drează foarte bine fața, a­tunci poate fi mult mai feminină decât o coa­fură pe păr lung.

 — Când ai început să lucrezi ca stilist?
– M-am specializat la începutul anilor ’90. La momentul acela, nu existau oameni care să lucreze părul lung sau erau prea puțini cei care o făceau. Majoritatea sti­liștilor erau îngroziți de părul lung. Așa că am dezvoltat un stil prin care puteam să îi învăț și pe alții cum să coafeze părul lung. Am găsit o modalitate accesibilă de a le ex­pli­­ca cum să procedeze și cred că aceasta este cheia succesului. Oamenii din sală privesc show-rile mele și capătă încredere în forțele proprii.

— De unde te inspiri?
– De peste tot. Caut motive de inspirație în fiecare țară în care călătoresc. Åži am aflat că inspirația este peste tot. Trebuie doar să te deschizi către ea.

— Lucrezi cu Wella Professionals din 1987, spune-mi mai exact cum se traduce acest parteneriat?
– Cred că, într-un fel, eu sunt cireașa de pe tort. Relația noastră este bene­-fică pentru am­bele părți. Wella este foarte implicată în educația stiliștilor, are unele dintre cele mai fabuloase studiouri de coafură din toată lu­mea, îmi place stilul lor de abordare. În toate direcțiile: păr, oameni, educație.

— De ce nu ai schimbat acest parteneriat cu un alt nume mare din industrie?
– O întrebare foarte bună. Åžtii de ce? Pentru că sunt o persoană foarte loială și mai ales pentru că avem o relație foarte corectă. De ce să repar ceva care nu e stricat? Eu nu fac parte dintre persoanele care cred că iarba e mai verde în alte locuri. Inima mea le aparține.

— Povestește-ne despre show-ul tău, Red Carpet.
– Lumea este din ce în ce mai atrasă de fas­ci­nația covorului roșu. Vestimentație so­fis­ticată, machiaj, coafuri elegante, toate acestea înseamnă strălucire, glamour. Femeile își doresc să se îmbrace elegant, iar părul este accesoriul final. De aici mi-a venit inspirația pentru colecția Red Carpet. Sunt coafuri ele­gante, rafinate pentru feme­i­le zilelor noas­tre care vor să aibă un look sofisticat.

— De unde ai energie pentru a crea tot timpul ceva nou?
– De la public. Călătoresc mereu, uneori sunt răcit, alteori obosit sau nu sunt în cea mai bu­nă formă. Dar îndată ce urc pe scenă, totul rămâne în culise. În fața cortinei simt publi­cul, mă încarc cu energie.

ARTICOLE SIMILARE

DALMA a filmat videoclip pentru UTV

realitatea

MARELE CUTREMUR se apropie! Cine prevede asta si ce zone vor fi afectate!

realitatea

Arta în era Instagramului

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Wong Kar-wai anunță că lucrează la continuarea filmului clasic In The Mood for Love

Dora Constantinovici

3 comentarii

Scrie un comentariu