Home > Agenda > Cui nu-i e frică de părul lung?

Cui nu-i e frică de părul lung?

Fiecare dintre noi are un vis în copilărie. Tu ai visat să fii stilist sau a decis hazardul?
– Sincer, soarta a decis pentru mine. Nu am visat să devin stilist, eram foarte creativ și mă atrăgea mai degrabă muzica, arta ca mo­da­litate principală de a-mi câștiga existența. Dar printr-o coincidență, am intrat în salo­nul unui bun amic, pe care îl respect foarte mult, în dorința de a aduna informații des­pre modul în care se realizează coafurile pen­tru piesele de teatru. În acel moment eram im­pli­cat în teatru și, uite așa, o simplă întâmplare m-a condus către o altă carieră.

Care era meseria ta?
– Lucram ca decorator de vitrine, display artist, realizam display-urile interioare, publi­citate, printuri. Deci, aveam un background în marketing și decorațiuni comerciale.

De ce păr lung?
– Îl iubesc pur și simplu! Pentru mine, stilizarea părului lung este seducătoare, amu­zan­tă, creativă. Ce mai, este viața mea.

— Consideri că părul lung este mai feminin decât părul scurt?
– Dacă este vorba despre o tunsoare scurtă grozavă, care arată foarte bine și care înca­drează foarte bine fața, a­tunci poate fi mult mai feminină decât o coa­fură pe păr lung.

 — Când ai început să lucrezi ca stilist?
– M-am specializat la începutul anilor ’90. La momentul acela, nu existau oameni care să lucreze părul lung sau erau prea puțini cei care o făceau. Majoritatea sti­liștilor erau îngroziți de părul lung. Așa că am dezvoltat un stil prin care puteam să îi învăț și pe alții cum să coafeze părul lung. Am găsit o modalitate accesibilă de a le ex­pli­­ca cum să procedeze și cred că aceasta este cheia succesului. Oamenii din sală privesc show-rile mele și capătă încredere în forțele proprii.

— De unde te inspiri?
– De peste tot. Caut motive de inspirație în fiecare țară în care călătoresc. Åži am aflat că inspirația este peste tot. Trebuie doar să te deschizi către ea.

— Lucrezi cu Wella Professionals din 1987, spune-mi mai exact cum se traduce acest parteneriat?
– Cred că, într-un fel, eu sunt cireașa de pe tort. Relația noastră este bene­-fică pentru am­bele părți. Wella este foarte implicată în educația stiliștilor, are unele dintre cele mai fabuloase studiouri de coafură din toată lu­mea, îmi place stilul lor de abordare. În toate direcțiile: păr, oameni, educație.

— De ce nu ai schimbat acest parteneriat cu un alt nume mare din industrie?
– O întrebare foarte bună. Åžtii de ce? Pentru că sunt o persoană foarte loială și mai ales pentru că avem o relație foarte corectă. De ce să repar ceva care nu e stricat? Eu nu fac parte dintre persoanele care cred că iarba e mai verde în alte locuri. Inima mea le aparține.

— Povestește-ne despre show-ul tău, Red Carpet.
– Lumea este din ce în ce mai atrasă de fas­ci­nația covorului roșu. Vestimentație so­fis­ticată, machiaj, coafuri elegante, toate acestea înseamnă strălucire, glamour. Femeile își doresc să se îmbrace elegant, iar părul este accesoriul final. De aici mi-a venit inspirația pentru colecția Red Carpet. Sunt coafuri ele­gante, rafinate pentru feme­i­le zilelor noas­tre care vor să aibă un look sofisticat.

— De unde ai energie pentru a crea tot timpul ceva nou?
– De la public. Călătoresc mereu, uneori sunt răcit, alteori obosit sau nu sunt în cea mai bu­nă formă. Dar îndată ce urc pe scenă, totul rămâne în culise. În fața cortinei simt publi­cul, mă încarc cu energie.


Loading...

3 Responses

 1. herra

  In ziua cand sotul meu a intarziat sa vina de la serviciu desi se facuse seara, am inceput sa il sun cu insistenta,la nr. de telefon personal,la cel de serviciu si cel al colegului sau
  Dupa multe insistente de la celalalt capat al telefonului mi-a raspuns o voce de barbat necunoscut care mi-a spus ca sotul meu e la spitalul de urgenta si a avut un accident
  A fost cumplit,nu puteam sa cred asa ceva si i-am zis sa nu faca glume de prost gust
  Cand am ajuns la spital am aflat ca starea lui este foarte grava si este in operatie,avea un traumatism cranio-facial destul de grav
  N-am putut sa plang de loc,nu mi se putea intampla mie asa ceva!
  Au urmat minute si ore si zile pe care le-am numarat,sperand ca o sa fie bine
  M-am rugat cu ardoare la Dumnezeu sa-i mai dea o sansa!
  Dupa inca o operatie si multa terapie intensiva,a reusit sa revina la viata
  A avut noroc cu niste doctori minunati de la spitalul universitar bucuresti care au facut adevarate minuni!
  Recuperarea a fost lunga,intre timp a suferit si o cranioplastie, dar niciodata nu ne-am dat batuti
  Nu stiu cum dar am facut fata

 2. monceau

  Mare rugaminte am ptr Herra, as dori sa iau legatura cu ea, ptr informatii si sustinere morala. Si eu am trecut printr-un accident si urmeaza o cranioplastie, sunt speriata si aproape ca nu pot sa cred ca trec prin asemenea clipe ! Pe internet nu am reusit sa contactez persoane care au trecut printr-o asemenea drama, mailul meu: epsilonmaria@yahoo.com

 3. Georgy

  Nu pot decat sa-ti urez multa bafta, rbarade ( nu de foame?) si lucrurile se vor intampla. Ah, costitele alea ale tale Daca-i sti ce lupte crancene s-au dat pe la mine pe-acasa

Comenteaza acest articol

Cui nu-i e frică de părul lung?

by realitatea   2 min
3