Tabu
Image default
CULTURE

Cui nu-i e frică de părul lung?

Fiecare dintre noi are un vis în copilărie. Tu ai visat să fii stilist sau a decis hazardul?
– Sincer, soarta a decis pentru mine. Nu am visat să devin stilist, eram foarte creativ și mă atrăgea mai degrabă muzica, arta ca mo­da­litate principală de a-mi câștiga existența. Dar printr-o coincidență, am intrat în salo­nul unui bun amic, pe care îl respect foarte mult, în dorința de a aduna informații des­pre modul în care se realizează coafurile pen­tru piesele de teatru. În acel moment eram im­pli­cat în teatru și, uite așa, o simplă întâmplare m-a condus către o altă carieră.

Care era meseria ta?
– Lucram ca decorator de vitrine, display artist, realizam display-urile interioare, publi­citate, printuri. Deci, aveam un background în marketing și decorațiuni comerciale.

De ce păr lung?
– Îl iubesc pur și simplu! Pentru mine, stilizarea părului lung este seducătoare, amu­zan­tă, creativă. Ce mai, este viața mea.

— Consideri că părul lung este mai feminin decât părul scurt?
– Dacă este vorba despre o tunsoare scurtă grozavă, care arată foarte bine și care înca­drează foarte bine fața, a­tunci poate fi mult mai feminină decât o coa­fură pe păr lung.

 — Când ai început să lucrezi ca stilist?
– M-am specializat la începutul anilor ’90. La momentul acela, nu existau oameni care să lucreze părul lung sau erau prea puțini cei care o făceau. Majoritatea sti­liștilor erau îngroziți de părul lung. Așa că am dezvoltat un stil prin care puteam să îi învăț și pe alții cum să coafeze părul lung. Am găsit o modalitate accesibilă de a le ex­pli­­ca cum să procedeze și cred că aceasta este cheia succesului. Oamenii din sală privesc show-rile mele și capătă încredere în forțele proprii.

— De unde te inspiri?
– De peste tot. Caut motive de inspirație în fiecare țară în care călătoresc. Åži am aflat că inspirația este peste tot. Trebuie doar să te deschizi către ea.

— Lucrezi cu Wella Professionals din 1987, spune-mi mai exact cum se traduce acest parteneriat?
– Cred că, într-un fel, eu sunt cireașa de pe tort. Relația noastră este bene­-fică pentru am­bele părți. Wella este foarte implicată în educația stiliștilor, are unele dintre cele mai fabuloase studiouri de coafură din toată lu­mea, îmi place stilul lor de abordare. În toate direcțiile: păr, oameni, educație.

— De ce nu ai schimbat acest parteneriat cu un alt nume mare din industrie?
– O întrebare foarte bună. Åžtii de ce? Pentru că sunt o persoană foarte loială și mai ales pentru că avem o relație foarte corectă. De ce să repar ceva care nu e stricat? Eu nu fac parte dintre persoanele care cred că iarba e mai verde în alte locuri. Inima mea le aparține.

— Povestește-ne despre show-ul tău, Red Carpet.
– Lumea este din ce în ce mai atrasă de fas­ci­nația covorului roșu. Vestimentație so­fis­ticată, machiaj, coafuri elegante, toate acestea înseamnă strălucire, glamour. Femeile își doresc să se îmbrace elegant, iar părul este accesoriul final. De aici mi-a venit inspirația pentru colecția Red Carpet. Sunt coafuri ele­gante, rafinate pentru feme­i­le zilelor noas­tre care vor să aibă un look sofisticat.

— De unde ai energie pentru a crea tot timpul ceva nou?
– De la public. Călătoresc mereu, uneori sunt răcit, alteori obosit sau nu sunt în cea mai bu­nă formă. Dar îndată ce urc pe scenă, totul rămâne în culise. În fața cortinei simt publi­cul, mă încarc cu energie.

ARTICOLE SIMILARE

[ NETFLIX ] 3 seriale franțuzești de care o să te îndrăgostești

Ciocîrlan

Sărbătoritul zilei

realitatea

Primul Farma Drive din România!

Andre Rieu pe scena din Piata Constitutiei!

realitatea

Oscar 2022 | CODA, desemnat cel mai bun film. Cine sunt câștigătorii

Andreea Damian

Echipa de Aur a Rusiei – program olimpic exceptional la Bucuresti

3 comentarii

Scrie un comentariu