Tabu
CULTURE What's hot

MARELE CUTREMUR se apropie! Cine prevede asta si ce zone vor fi afectate!

UPDATE:Inca un cutremur in zona Vrancea – 4,7 grade pe scara Richter!

Cutremurul de 5,5 grade de duminica dimineata (sau a avut mai mult???)  prevesteste un dezastru major, in opinia multora. Astfel, cutremurul de 5,5 grade pe scara Richter produs duminică dimineaţă, în zona Vrancea, care a fost simţit şi la Bucureşti, nu este “cutremurul cel mare” prevestit în urmă cu aproximativ un an de directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu. El a spus că nu vrea să comenteze nimic despre activitatea seismică resimţită în ultima perioadă în Galaţi, zicând despre numeroasele cutremure înregistrate în ultimul timp acolo că sunt “nimicuri”. Referitor la seismul care a trezit bucureştenii din somn, Mărmureanu a răspuns tranşant. “Ăla nu e cutremurul mare. Diferenţa dintre un cutremur mare şi cel de aseară (n.r. – duminică, ora 4.37) este ca de la Bucureşti la New York”, a spus seismologul, care nu a dorit să comenteze mai mult pe această temă.

La trei-patru ani avem câte un cutremur de peste 5 grade

Directorul Ştiinţific al INFP, Mircea Radulian, spune, la rândul său, că specialiştii se aşteptau la un cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter. “Nu putem spune că ştiam că va urma un cutremur de peste 5 grade, dar cutremure de profunzime cu astfel de magnitudini au loc cu o relativă periodicitate, de aproximativ trei-patru ani. Ultimul seism de peste 5 grade, de 5,4 grade mai exact, a avut loc în 2009, astfel că, într-o oarecare măsură, ne aşteptam să se producă un cutremur precum cel de duminică”, a explicat directorul tehnic de la INFP.

Profesorul George Purcaru, de la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea „J.W. Goethe” din Frankfurt, a declarat recent că până la sfârşitul anului, în România, se va produce un cutremur foarte puternic.

Acesta ar urma să fie localizat în Vrancea şi va avea o magnitudine cuprinsă între 6,7 şi 7,1 grade pe scara Richter, susţine Purcaru.

Citeşte şi „70 la sută din timp FAC SEX cu ea! Nu mi-a spus niciodată NU”. IREAL: Uite cum arată partenera acestui bărbat:

Citeşte şi Explicaţia „piratului” Voiculescu pentru ochelarii cu o singură lentilă

Citeşte şi ŞOC în industria porno din California. Toate producţiile au fost suspendate. Actorii sunt îngroziţi

Citeşte şi VIDEO: Singura emisiune TV în care se face asta ÎN DIRECT. Pe ce canal se difuzează show-ul şi CINE a acceptat să participe

Citeşte şi Doi tineri FAC SEX pe calea ferată: „Nu ne-am mai putut abţine!” Ce a urmat e HALUCINANT:

„Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine, în urma cercetării a peste 1.100 de cutremure, am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013”, a explicat profesorul pentru un ziar local din Galaţi.

„Cercetări recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013”, a precizat acesta.

Dar si o celebra clarvazatoare este de aceeasi parere.”Saptamana trecuta, joi, am primit informatii. Cutremurul va fi mare, va avea in jur de 7, 8 si se va intampla in perioada urmatoare, fie pana la sfarsitul anului, fie pana in primavara. Oricum, va fi iarna, intre orele 3 si 5 dimineata. Am vazut clar. E foarte aproape, il simt cu corpul. Punctele critice vor fi Vrancea, Galati, Buzau si Bucuresti. Unda se duce apoi la deal, spre Moldova si va ajunge pana in Ucraina. Vor fi foarte multe victime. Blocuri intregi din centrul Capitalei vor cadea. Va fi un dezastru. Nu spun asta ca sa sperii lumea, ci ca sa o previn. Vestul tarii va fi protejat”, a marturisit Doina Ionel.

Clarvazatoarea a mai prezis cutremurul devastator din 19 mai 2012 din nord-estul Italiei, seismele din Noua Zeelenda, divortul Andreei Marin de Stefan Banica jr., marile proteste de strada din Piata Universitatii.

Din 23 septembrie, aparatele au înregistrat circa 60 de cutremure, din care 22 cu magnitudinea între 2 şi 4 pe scara Richter. În loc să se oprească, aşa cum se aşteptau seismologii, ieri au fost şase cutremure, începând de la ora 7.37 dimineaţa, plus încă două în timpul nopţii. Două din acestea au fost de magnitudine 3,6 şi 3,8 pe Richter şi i-au speriat de moarte pe localnici. “Sunt mai multe falii seismice în zonă. Unele se intersectează între ele, la adâncime mică, între 5 şi 7 km. Această secvenţă, care a început în 23 septembrie, este puţin mai neobişnuită”, a declarat ing. Constantin Ionescu, directorul INFP.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: https://www.realitatea.net/

ARTICOLE SIMILARE

Prima femeie care învinge un bărbat la Campionatul Mondial de Darts (jocul cu săgeți pentru bărbați)

Andreea Damian

Gala Oscarurilor va fi foarte diferită anul acesta

Andreea Damian

Afișe inspirate după personalități feminine inovatoare se pot descărca gratuit în 8 limbi

Dora Constantinovici

KIM KARDASHIAN – scandal in lumea araba! CUM A POZAT!

Basistul trupei Maroon 5 a părăsit temporar grupul

Andreea Damian

Cum a slabit miraculos Kim Kardashian, dupa ce a nascut

1 comentariu

Tania 4 November 2013 at 10:12

Doamne ajuta-ne pe toti!!!

Răspunde

Scrie un comentariu