Tabu
lifestyle

În cărți

Pe piața locală de carte, unele lanțuri de librării intră, altele ies. Cărturești se extinde încet dar sigur, mizând acum pe centrele comerciale: o adevărată provocare pentru conceptul său.

“Mulți spun că publicul de mall e diferit. Nu este adevărat: se vinde la fel de multă religie și filosofie și artă în magazinele de stradă, la fel ca în cele din mall-uri”, spune Nicoleta Dumitru, care deține, împreună cu Åžerban Radu, lanțul de librării Cărturești.

De la o singură librărie mică deschisă în anul 2000 pe o străduță din centrul Bucureștiului, Cărturești a devenit acum un lanț de nouă unități, care vinde ceea ce Nicoleta Dumitru numește “produse culturale” în alte cinci orașe din țară. “Produse culturale” a căror vânzare le-a adus anul trecut celor doi parteneri o cifră de afaceri de 5,3 milioane euro, estimarea pentru acest an ridicându-se la 6,5 milioane euro.

Când intri în cea mai mare librărie Cărturești, amplasată într- casă veche din centrul Capitalei, te simți mai degrabă ca într-un muzeu de artă. Un “muzeu” în care intră circa 1.000 de persoane pe zi, iar cifra se dublează sâmbăta. La sfârșitul anului trecut, proprietarii au început extinderea librăriei, cumpărând o altă casă veche din spatele actualei librării.

În iunie, Nicoleta Dumitru estimează că extinderea va fi gata, rezultând cea mai spațioasă librărie din lanț, cu o suprafață totală de 1.800 mp. “Este un adevărat labirint”, spune glumind Nicoleta Dumitru, asta din cauza faptului că se trece dintr-o cameră în alta și dintr-o clădire în alta. Åži tot în vară, librăria, binecunoscută amatorilor prin ceainăria din interior, va beneficia și de o terasă. Citiți mai multe detalii despre business-ul Cărturești în numărul 100 al revistei MONEY EXPRESS

ARTICOLE SIMILARE

Plina de vergeturi! Uite-o pe Rihanna fara Photoshop

David și Victoria Beckham fac yoga pentru cuplu

realitatea

Cele mai ciudate nume de copii de vedete

realitatea

Ghici cine le zâmbește fotografilor

realitatea

Peste 30 de designeri si branduri de pe 4 continente se reunesc in cadrul festivalului de moda Bucharest Fashion Week (BFW) Spring 2015

realitatea

Milla Jovovich renunță la Hollywood și la actorie

realitatea

Scrie un comentariu