Tabu
lifestyle

Trei nopți în Paris

Ce poți face la Paris, într-un weekend, să zicem, de joi și până duminică? O fashionista intelectuală își ia cele mai comode cizme (musai peste genunchi), o jachetă groasă și câteva pulovere polo, o fustă chic și o pereche de jeans iar restul valizei va fi umplut cu shoppingul din magazinele ascunse din Marais, dar și o vizită la H&M trebuie trecută pe listă.

Unde te cazezi : Dacă vrei ceva special, poți alege hotelul Bradford Elysees, aflat pe o străduță liniștită, în apropierea Arcului de Triumf,  www.bradfordelysees.com. O cameră costă în jur de 180 de euro pe noapte. Hotelul are 50 de camere, foarte chic, iar micul dejun este servit într-un salon cu acoperișul din sticlă. Dacă vrei ceva mai ieftin și central, poți alege Hotelul Bellan, www.hotel-bellan.com, situat foarte aproape de Pompidou, unde o cameră poate să coste în jur de 60 de euro/noapte.

Ce poți să faci în trei zile la Paris ? Dacă ai mai fost deja și ai ,,bifat’’ Tour Eiffel, Luvrul și Muzeul Orsay, bucură-te de o escapadă dedicată expozițiilor temporare. Muzeul de Arte Decorative te așteaptă până în ianuarie 2010 cu o retrospectivă Madeleine Vionnet (rochiile create de ea sunt atemporale ). Toată luna octombrie, Bulevardul Champs Elisees este ,,tapetat’’ cu coperțile revistelor Vogue, din 1920 și până în prezent. La Pompidou găsești în permanență expoziții, iar cele permanente sunt de văzut, toate.  Mai ales Pavilionul Brâncuși, de la parter. Cu câteva zile înainte de plecare caută pe internet expozițiile de fotografie, în fiecare lună este o altă retrospectivă.
Ia o hartă și plimbă-te pe străduțe, evită puhoaiele de turiști. Intră în cafenele și savurează un mic dejun, fără să trebuiască să te uiți la ceas, cu o revistă Vogue Paris în față.

Dacă ești într-un grup mai mare, intrați la Ritz Hotel, emblemă a Franței și cereți un guide tour al suitelor. A nu se rata Suita Coco Chanel (care a locuit aici până în ziua morții sale, în 10 ianuarie 1971) sau Suita Ernest Hemingway (pentru care barmanul hotelului a inventat faimosul cocktail Bloody Mary).
Pentru shopping, ai Rue de Reine, e un adevărat rai al pantofilor. Åži apoi un dejun pe Saint-Germain des Près, într-unul din bistrourile de pe bulevard.

Dacă vrei o cină specială, atunci trebuie să mergi la Kong, dar cu rezervare făcută cu cel puțin o săptămână înainte www.kong.fr. Priveliștea este superbă, iar mobilierul este creat de Phillipe Starck.
Nu uita să cumperi vederi, la Muzeul de Arte Decorative găsești cele mai frumoase cartoline alb/negru.
Drum bun și enjoy Paris!

ARTICOLE SIMILARE

Ce vor românii de la școală?

realitatea

Filme japoneze la Cinematecă

Madonna începe cel de-al nouălea turneu din carieră – VEZI programul pentru Europa

realitatea

Mirela Popa (ex-Stelea), interzisa in China

ANDREEA BALAN – noile imagini de promovare / FOTO cu sirena topless

Accesorii de la Pilgrim

realitatea

Scrie un comentariu