Tabu
HEALTHSlider

Ce este toxemia de sarcină și cum luptăm cu ea – semne și simptome

Toxemia este cunoscută mai bine sub denumirea de preeclampsie. Această stare patologică apare după a 20-a săptămână de sarcină și se caracterizează prin hipertensiune arterială, prin prezența proteinelor în urină și o creștere bruscă în greutate, cu edem (umflătură).

Preeclampsia se manifestă prin dureri de cap, prin senzații vizuale anormale, zbârnâituri în urechi, edeme ale membrelor și ale feței și o hipertensiune arterială ridicată. Netratată, preeclampsia poate fi foarte gravă, atat pentru copil, cat si pentru mama.

Beyonce a dezvăluit într-un interviu acordat revistei Vogue că a suferit de toxemie în timpul sarcinii cu gemenii Rumi și Sir. Din această cauză, bebelușii ei riscau să moară la naștere, iar vedeta a fost supusă unei operații de cezariană de urgență. Există și complicații materne, eclapsia – apariția de convulsii, hematom retroplacentar – colecția de sânge între placentă și peretele uterin, insuficiență renală acută, edem cerebral, hemoragii masive și tulburări ale coagulării sangvine.

Din fericire, medicii au depistat la timp toxemia, care afectează 8% dintre femeile însărcinate. Toxemia este o complicație care poate fi mortală atât pentru mamă, cât și pentru făt, în cazul în care nu este depistată și tratată la timp.

https://www.instagram.com/p/BWg8ZWyghFy/?taken-by=beyonce

„Aveam 98 de kilograme în ziua în care i-am născut pe Rumi și Sir. Eram umflată de la toxemie și stăteam la pat de mai bine de o lună. Sănătatea mea și a bebelușilor mei erau în pericol, și am fost operată de urgență. Am petrecut multe săptămâni în NICU (Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală)”, a mărturisit artista.

O preeclampsie impune o spitalizare și odihnă completă, tratament al hipertensiunii arteriale și supraveghere îndeaproape a femeii gravide precum și a fătului cu ajutorul unei monitorizări permanente. Cu scopul de a evita punerea în pericol a vieții copilului și a mamei, se poate decide provocarea unei nașteri înainte de termen.

 

ARTICOLE SIMILARE

Lidia Buble, cadou macabru de la tatăl ei. Neobişnuitul dar a costat 8.000 lei

Andreea Damian

Hainele scumpe de „firmă” pot fi dăunătoare sănătății

Andreea Damian

Psihanaliza, calea spre inconstient

realitatea

Beyonce, însărcinată din nou? Fotografiile care o dau de gol

Andreea Damian

Cinci tipuri de burtică și sfaturi ca să scapi de ea rapid

Andreea Damian

Șase cele mai bune remedii anti-mahmureală care nu dau greș

Andreea Damian

Scrie un comentariu