Home > Health > Ce este toxemia de sarcină și cum luptăm cu ea – semne și simptome

Ce este toxemia de sarcină și cum luptăm cu ea – semne și simptome

toxemia

Toxemia este cunoscută mai bine sub denumirea de preeclampsie. Această stare patologică apare după a 20-a săptămână de sarcină și se caracterizează prin hipertensiune arterială, prin prezența proteinelor în urină și o creștere bruscă în greutate, cu edem (umflătură).

Preeclampsia se manifestă prin dureri de cap, prin senzații vizuale anormale, zbârnâituri în urechi, edeme ale membrelor și ale feței și o hipertensiune arterială ridicată. Netratată, preeclampsia poate fi foarte gravă, atat pentru copil, cat si pentru mama.

Beyonce a dezvăluit într-un interviu acordat revistei Vogue că a suferit de toxemie în timpul sarcinii cu gemenii Rumi și Sir. Din această cauză, bebelușii ei riscau să moară la naștere, iar vedeta a fost supusă unei operații de cezariană de urgență. Există și complicații materne, eclapsia – apariția de convulsii, hematom retroplacentar – colecția de sânge între placentă și peretele uterin, insuficiență renală acută, edem cerebral, hemoragii masive și tulburări ale coagulării sangvine.

Din fericire, medicii au depistat la timp toxemia, care afectează 8% dintre femeile însărcinate. Toxemia este o complicație care poate fi mortală atât pentru mamă, cât și pentru făt, în cazul în care nu este depistată și tratată la timp.

https://www.instagram.com/p/BWg8ZWyghFy/?taken-by=beyonce

„Aveam 98 de kilograme în ziua în care i-am născut pe Rumi și Sir. Eram umflată de la toxemie și stăteam la pat de mai bine de o lună. Sănătatea mea și a bebelușilor mei erau în pericol, și am fost operată de urgență. Am petrecut multe săptămâni în NICU (Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală)”, a mărturisit artista.

O preeclampsie impune o spitalizare și odihnă completă, tratament al hipertensiunii arteriale și supraveghere îndeaproape a femeii gravide precum și a fătului cu ajutorul unei monitorizări permanente. Cu scopul de a evita punerea în pericol a vieții copilului și a mamei, se poate decide provocarea unei nașteri înainte de termen.

 

Articole asemanatoare
Bella Hadid
Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume
Beyonce
Beyonce se teme că va muri, după ce tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer mamar
Beyonce
Dieta urmată de Beyonce este periculoasă, cred nutriționiștii
beyonce
22 de Zile de Nutriție cu Beyonce. Cum a scăpat vedeta de kg câștigate în timpul sarcinii cu gemenii

Comenteaza acest articol

Ce este toxemia de sarcină și cum luptăm cu ea – semne și simptome

by Andreea Damian   1 min
0