Tabu
lifestyle

NOU!! Culinar Tabu: Croque Madame

Bonjours! De azi aveți posibilitatea să gătiți TABU. În fiecare luni a fiecărei săptămâni învățați alături de noi să gătiți… cam ce ne trece nouă prin cap. Nu vă imaginați acum că suntem cine știe ce mari maeștri cu 3 stele Michelin. Nici pe deprate. Suntem bucătari amatori care vor să împartă cu voi bucuria artei culinare.

Prima rețetă pe care o propunem este un sandviș. Nu un sandviș oarecare, ci cel mai faimos de pe melagurile frențuzești: Croque Madame!

Ingrediente pentru 10 porții de Croque Madame:
4 ouă
300g de unt
500g de cașcaval
10 felii de șuncă,
20 de felii de pâine
200g făină
200ml lapte
6-7 linguri ulei de măsline
0 felii de brânză topită.

Mod de preparare:
Așa. Pentru un gust memorabil o să aveți nevoie d ecelebrul sos Bechamel. Se face extrem de simplu, iar savoarea acestuia place tuturor. 2-3 linguri de ulei de măsline se încing bine într-o tigaie după care se adaugă cernit cele 200 grame de făină. Aveți gijă să nu se formeze cocoloașe(rumenitul durează cam 5-7 minute). Amestecați ușor până când făina se rumenește, iar apoi adăugați, treptat, laptele. Amestecați apoi încă vreo 8 minute la foc mic până când sosul devine omogen. Opriți focul și lăsați sosul să se răcească.

Åži cam asta a fost partea cea mai dificilă. Acum trebuie să ungeți cu unt 10 din cele douăzeci de felii de păine. În paralel, rugați pe cineva din casă, să vă radă cașcavalul:). Peste feliile date cu unt puneți o felie de șuncă și una de brânză topită, iar peste acestea feliile de pâine care v-au rămas.

Acum puteți să luați o mică pauză de maxim 10 minute în care să stați la o bărfă mică cu prietena cea mai bună(doar nu vă imaginați că cele 10 porții sunt doar pentru voi). Când ați terminat cu pauza, într-un bol ceva mai mare, amestecați BINE tot cașcavalul ras cu cele 4 ouă.

Ce avem noi acum la dipoziție? 10 sendvișuri, un bol cu ou și cașcaval și o tigaie cu sos Bechamel. Luăm sosul și ungem egal toate feliile superioare ale sandvișurilor într-un strat de, hai să spunem, jumătate de centimetru. Ungem o tigaie cu uleiul de măsline care ne-a rămas și apoi așezăm sandvișurile în ea.

Mai avem un singur lucru de făcut înainte de a le pune în cuptor la un foc mediu. Peste sosul Bechamel punem din belșug amestecul de ouă și cașcaval. Nu vă panicați dacă acesta începe să curgă de pe sandvișuri. E chiar indicat să se întâmple asta. Apoi punem la copt, așa cum v-am zis, la foc mediu.

Lăsăm totul la cuptor pentru 15 minute după care verificăm. Dacă nu s-au rumenit sandvișurile, dăm focul puțin mai tare și lăsăm încă 5 minute. Apoi sigur mâncare va fi gata. Bon apetit și hai croque, madame!

Mulțumim pentru ajutor, sprijin moral și bună dispoziție: Letiția Roșculeț, Marius David, M și C.

ARTICOLE SIMILARE

Gwyneth Paltrow şi Chris Martin i-au şocat pe locuitorii Londrei

realitatea

ALEXANDRA STAN a mai avut o relatie toxica, sfarsita cu batai groaznice!

Natalie Portman a născut

realitatea

Beyonce povesteşte cum a născut. Ce cadou a primit fiica ei de la Oprah şi ce spun reprezentanţii spitalului despre cei 1,3 milioane de dolari cheltuiţi pentru naştere.

realitatea

Kate şi Will îşi caută menajeră

realitatea

Fostul bodyguard al Angelinei Jolie: E nebună!

realitatea

Scrie un comentariu