Tabu
HEALTHSlider

Cele trei modalități prin care se transmite coronavirusul. Una îi îngrijorează cel mai mult pe specialiști

Experții de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA au explicat care sunt modalitățile prin care se transmite coronavirusul de la o persoană la alta.

Virusul din China, denumit oficial COVID-19 de OMS, are o perioadă de incubație de circa 14 zile. Dacă o persoană este testată prea devreme, virusul poate să nu fie detectat.

Pe baza a ceea ce știm acum, credem că acest virus se răspândește în principal de la o persoană la alta, printr-un contact apropiat, care este definit ca fiind o distanță de aproximativ 1,8 metri, prin picături din tractul respirator produse atunci când o persoană infectată tușește sau strănută”, a declarat Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii în timpul unei conferințe organizate de CDC. „Oamenii sunt cei mai contagioși atunci când sunt cei mai simptomatici: adică atunci când sunt cei mai bolnavi”.

Există, totuși, alte două modalități prin care coronavirusul ar putea fi transmis. „Prin atingerea suprafețelor contaminate și apoi atingerea ochilor, a nasului și a gurii”, a adăugat dr. Messonnier. Dar acest virus nu supraviețuiește mult pe suprafețe.

Cel mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus indica sâmbătă 1523 de decese, numai în China, plus alte 3 la nivel mondial.

ARTICOLE SIMILARE

O mai ţii minte pe Cristina de la AS XX? S-a apucat de manele! Cum arată acum şi ce face

Andreea Damian

Cine este Asma al-Assad, supranumită Prima Doamnă a Infernului

Andreea Damian

Muzica POP chiar sună la fel și n-are legătură cu faptul că ai îmbătrânit

Shakira, în ipostaze tandre cu un actor din Emily în Paris, cu 16 ani mai tânăr decât ea

Andreea Damian

Pericolul care ne paște când folosim parfumul

Andreea Damian

Prinţesa Diana ar fi împlinit astăzi 59 de ani – o existenţă scurtă dar fascinantă

Andreea Damian

Scrie un comentariu