Tabu
LIFESTYLESlider

Șapte mari greșeli de evitat atunci când lucrezi de acasă

Munca de acasă poate fi o adevărată binecuvântare, dar numai dacă o faci bine. Un experiment a arătat că angajații care lucrează de acasă pot avea o satisfacție mai mare în muncă și pot fi mai productivi decât colegii lor de la birou. Dar, în același timp, cei care lucrează de acasă se simt adesea singuri și izolați, pentru că nu mai simt că fac parte dintr-o comunitate.

Maria lucrează de acasă de mai bine de 3 ani. A dezvăluit câteva dintre greșelile care, la un moment dat, aproape că au determinat-o să vrea să se întoarcă la birou.

  1. Nu urmezi un cod vestimentar

Oricui îi place să stea în casă în pijamale. Dar Maria și-a dat seama că mai bine ar fi vrut să facă asta în weekenduri, când se relaxa. Oamenii de știință au dovedit deja că hainele noastre ne influențează starea de spirit, nivelul de energie și chiar modul nostru de a gândi. Așadar, purtarea pijamalelor ne face probabil să ne simțim leneși, relaxați și deloc motivați să lucrăm.

Ce să faceți: creierul nostru adoră rutina și purtând haine diferite atunci când lucrăm și când mergem la culcare ne ajută să separăm munca de viața personală, chiar dacă petrecem toată ziua acasă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă îmbrăcați în fiecare dimineață altfel, dar să aveți mai multe ținute pe care să le purtați doar în timp ce sunteți „la serviciu” pentru a vă simți mai productivi și mai organizați.

  1. Ai un program flexibil

După ce a renunțat la munca de la birou, Maria a aflat „beneficiile” independenței. Stătea trează până 4 dimineața, dormea până târziu, lua gustări în loc de o masă normală și am fost mereu pregătită pentru orice aventură. Acest mod de viață a fost destul de distractiv și a funcționat o perioadă, dar apoi și-a dat seama că productivitatea ei scade și nu s-a simțit foarte bine o perioadă, atât mental, cât și fizic.

Ce trebuie să faceți: medicii susțin că alimentația sănătoasă, somnul și exercițiile fizice sunt esențiale nu numai pentru sănătatea noastră, ci și pentru succesul nostru. Când lucrați de acasă, poate fi destul de ușor să vă ruinați complet rutina, deoarece nu aveți niciun stimul extern care vă obligă să lucrați anumite ore. Așadar, fiți propriul șef și creați un program care vă permite să vă bucurați de beneficiile programului de lucru flexibil, dar care nu vă dăunează sănătății.

  1. Imposibilitatea de a explica membrilor familiei că ai un loc de muncă adevărat

Când a început să lucreze de acasă, membrii familiei și prietenii Mariei nu au luat-o în serios. Pentru ei, Maria stătea pur și simplu în fața computerului toată ziua, căuta niște lucruri distractive și interesante. Nu suna ca o treabă reală.

Ce trebuie să faceți: discutați cu familia și prietenii și explicați-le că aveți un loc de muncă real cu obligații reale, la fel ca și ei. Desigur, vă poate fi mai ușor să vă schimbați programul de lucru, mai ales dacă nu trebuie să fiți disponibili de la 8.00 la 17:00, dar totuși trebuie să îndepliniți termenele și faptul că le amânați mereu nu e un lucru bun.

  1. Amesteci munca și viața personală.

Cine a lucrat de acasă probabil a observat că, în ciuda tuturor eforturilor sale de a avea un program normal, se gândea la job tot timpul.

Ce trebuie să faceți: atunci când lucrați de acasă, viața personală și cea de afaceri se vor amesteca inevitabil, dar trebuie să creați distanță între ele. Scoateți-vă din cap toate întrebările legate de muncă după ce părăsiți biroul și rezistați tentației de a vă verifica e-mailurile sau de a face chiar cea mai mică sarcină în timpul liber. Acest lucru vă va ajuta să creați limite sănătoase între viața personală și profesională, ceea ce poate fi dificil chiar dacă sunteți propriul vostru șef.

  1. Uiți de activitatea fizică.

Deși nu toată lumea este pasionată de sală sau de o alergare în parc, faptul că trebuie să părăsești de fapt casa pentru a merge la serviciu te face mai activ, chiar dacă nu faci exerciții fizice tot timpul. Un angajat face aproximativ 7.000 de pași pe zi, ceea ce poate să nu fie suficient pentru a rămâne sănătos. Dar dacă îți petreci cea mai mare parte a zilei acasă, iar cea mai lungă plimbare pe care o faci este de la dormitor la birou și de la birou la bucătărie, cu pauze ocazionale pentru baie, probabil că nu atingeți minimul. Încercați să faceți o scurtă plimbare în jurul blocului o dată de două ori în timpul zilei sau una mai lungă seara, înainte de culcare.

6. Nu interacționezi fizic cu alte persoane.

Lucrul de acasă poate fi excelent pentru persoanele care nu au nevoie de multă interacțiune socială tot timpul. Dar să fim sinceri, stând toată ziua acasă singuri vă afectează psihic. O discuție online cu colegii pe parcursul zilei nu poate înlocui o conversație din pauza de cafea. Interacțiunile sociale sunt esențiale pentru sănătatea noastră mintală, așa că asigurați-vă că nu vă privați de această experiență.

  1. Lipsa unui birou organizat

Sună tentant să-ți faci rapoartele și să-ți îndeplinești sarcinile din pat, dar acest mod de lucru poate fi dăunător pe termen lung. Creierul nostru trebuie să asocieze dormitoarele cu odihna și atunci când ne hotărâm să lucrăm din pat, acest model este perturbat. Se poate ajunge la o lipsă de productivitate.

Ce să faceți: Organizați-vă un birou de lucru frumos, unde aveți totul la îndemână. Nici masa din bucătărie nu vă va ajuta, pentru că, de obicei, nu puteți păstra toate lucrurile de care aveți nevoie pentru a lucra acolo, iar ideea de a o curăța tot timpul, înainte și după muncă, nu pare foarte motivant. A avea propriul birou vă va ajuta să vă realizați o schemă de lucru și să vă simțiți mai organizați.

ARTICOLE SIMILARE

Ce sunt alimentele anti îmbătrânire?

Andreea Damian

Michelle Pfeiffer împlinește 65 de ani și împărtășește secretele aspectului ei tineresc

Andreea Damian

Atenţie la un nou tip de înşelăciune online! Ce să nu faci pe Facebook, TikTok sau Instagram

Andreea Damian

Nico și Cabron s-au reunit după 19 ani. Cum sună noua lor piesă – VIDEO

Andreea Damian

Spectacole-lectură la Centrul de Teatru Educațional Replika

Ciocîrlan

Vești minunate despre Prințul Carl Philip al Suediei și soția sa, Prințesa Sofia

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu