Tabu
lifestyle

Sâmbătă, Noaptea lungă a filmelor scurte

Maratonul de scurtmetraje NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE, prezentat de ShortsUP, se află anul acesta la a doua ediție. Sâmbătă, 19 iunie, de la 20.00, se dă startul evenimentului concomitent în 4 orașe: București, Cluj, Iași și Timișoara.

Dupa o oră de warm-up, cu muzică și alte forme de artă conexe filmului, începe programul cu cele mai premiate scurtmetraje ale anului. Filme scurte din toate colțurile lumii, nominalizate sau premiate la Oscar, Berlin sau European Film Academy îi vor ține în priză pe participanții la maraton până după ora 5.00 dimineață. Programul include și un Best Of Anim’est, precum și selecția de scurtmetraje horror de la Tiff – în total nouă ore de cinema în doze mici.

Logorama e animația câștigătoare la Oscar despre curse de mașini printre animale sălbatice, pe fondul unei teribile, dar amuzante crize a ostaticilor. Premiatul cu Ursul de Aur, Incident la o bancă, reconstruiește în detaliu un fals și absurd jaf armat. Iar câștigătorul BAFTA, September, surprinde schimbarea din viața unui personaj trist, odată cu apariția unui adolescent înzestrat.

Din program mai fac parte: Nunta lui Oli, Muzica în sânge, Derby și Colivia, cateva dintre scurtmetrajele românești cele mai apreciate în acest moment în marile competiții cinematografice. Toate detaliile despre filmele din program se află în lista de mai jos.

La București, enimentul are loc la Teatrul Național/ Galeriile Artexpo. Cinci săli de proiecție, între care o terasă în aer liber, 2 zone de lounge, cu fotolii și baruri cu răcoritoare și gustări îi așteptă pe bucureșteni sâmbătă 19 iunie, de la 20.00. Seara va începe cu o oră de muzică și clipuri Massive Attack, un preambul la concertul din 27 iunie al faimoasei trupe.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte din București sunt puse în vânzare prin rețeaua Eventim, online sau în librăriile Cărturești și magazinele Vodafone. Prețul unui bilet este 25 lei. În limita locurilor rămase, se vor putea achiziționa și la intrare, în seara evenimentului.

La Cluj, maratonul de scurtmetraje se desfășoară la Fabrica de Pensule. La Timișoara, Noaptea Lungă se desfășoară la Club Setup iar la Iași, evenimentul are loc la centrul de conferințe Cuza din Hotel Unirea. Prețul unui bilet la Iasi, Cluj si Timisoara este 15 lei.

ARTICOLE SIMILARE

Concert Alessandro Safina si Orchestra Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” – “Insieme a te”

realitatea

Hannah Arendt in cinematografe din 24 mai

CANTAREATA romanca terorizata de sot!

Museo, cafea și fotografii

realitatea

Bianca Rus explica de ce s-a INGRASAT in acest hal

It-™s complicated. Așa cum a fost, este și probabil o să mai fie .

realitatea

Scrie un comentariu