Tabu
BEAUTY

Cât de des ai cu adevărat nevoie să faci duș, conform științei

În unele zile, simți că transformând baia într-un spa este exact ceea ce ai nevoie pentru a îndepărta tot stresul. În alte zile, abia ai la dispoziție un minut pentru o clătire rapidă și sari peste duș. De fapt, sărind peste dușurile zilnice ar putea fi  mai bine pentru pielea ta, deoarece spălarea excesivă poate provoca uscăciune. Desigur, obiceiurile tale de duș depind în întregime de stilul tău de viață și de programul tău, dar există câțiva factori importanți pe care ar trebui să-i iei în considerare.

1. Definește-ți tipul de piele.

Dacă ai pielea grasă, dușul cu multă spumă poate părea o modalitate perfectă de a o face să arate mai mată, dar de fapt funcționează invers. Substanțele chimice dăunătoare din săpun pot usca pielea, determinând glandele uleioase să producă și mai mult sebum, iar fața va ajunge să arate și mai grasă. Dacă pielea ta este sensibilă și uscată sau dacă suferi de afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, mai mult de un duș pe zi poate declanșa inflamație, provocând mâncărimi și alte daune pielii. Unii dermatologi recomandă chiar să faci duș de două până la trei ori pe  săptămână pentru a evita iritarea pielii.

2. Aruncă o privire mai atentă la părul tău.

Intri la duș dimineața la prima oră și spălarea părului cu șamponul preferat te poate face să te simți curat și te va ajuta să-ți coafezi părul cu ușurință. Dar șamponarea în fiecare zi poate împiedica părul să arate cel mai bine, mai ales dacă ai părul ondulat sau texturat. Dacă ai părul creț, este suficient să-ți speli părul o dată pe săptămână, deoarece șuvițele tale au nevoie de sebum pentru a menține umezeala.

Doar persoanele cu părul fin trebuie să-l spele în fiecare zi, deoarece părul drept și subțire este ușor acoperit de sebum și se îngrașă mult mai repede.

3. Gândește-te la programul tău de antrenament.

Dacă mergi des la sală, poate vrei să faci duș mai des. Dușul imediat după antrenament îți poate ajuta mușchii să se recupereze mai ușor, să previi acneea corporală și chiar să-ți întărești sistemul imunitar. Același lucru este valabil și pentru persoanele care lucrează afară sau sunt expuse la chimicale puternice la locul de muncă, evident că vor beneficia de dușuri zilnice.

4. Adaptează-ți obiceiurile de duș în funcție de anotimpuri.

Când este cald afară, este firesc să simți nevoia să te speli de transpirație în fiecare zi sau poate chiar de două ori pe zi. Iar temperaturile mai scăzute înseamnă că transpiri mai puțin, așa că probabil că trebuie să faci duș mai rar. Pielea ta s-ar putea simți foarte uscată și sensibilă în lunile de iarnă, iar dușul zilnic o poate irita și duce la și mai multă uscăciune.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

FRUMUSEȚEA ei te va șoca. Arată ca o păpuşă, dar nu are nicio operaţie estetică

Semnele care-ți dau de gol vârsta reală

Tabu Tabu

Andreea Raicu a dezvaluit secretul prospetimii ei la 37 de ani!

Care sunt beneficiile serurilor și cremelor cu retinol și cum să le aplici

Andreea Damian

Frumusețea din spatele gratiilor: de ce contează machiajul pentru prizoniere

Andreea Damian

Ce machiaj sa adopti in sezonul estival

realitatea

Scrie un comentariu