Tabu
lifestyle

PAPA, sutienele si farsele de 1 APRILIE!

De unde vin farsele de 1 Aprilie?…Posibil, de la un Sanctitatea Sa, Papa! E vorba de Papa Grigore al XIII-lea. cel care  a introdus calendarul ce-i poarta numele (“gregorian”), facand unele corectii la calendarul precedent. Astfel, in anul 1562, Grigore al XIII-lea a hotarat ca 1 ianuarie sa devina 1 aprilie, insa nu toata lumea a aflat la timp de aceasta corectie a calendarului si a continuat sa sarbatoreasca Anul Nou pe …1 Aprilie. De aici si ideea de farse facute in aceasta zi.

Astfel, in 1998 Burger King a anuntat punerea in vanzare a unui hamburger pentru stangaci, in 1957 BBC realiza un reportaj in care povestea cum taranii elvetieni recolteaza spaghetele din copaci, iar in 1862 insusi Mark Twain a scris un articol in care relata descoperirea unui trup de om pietrificat perfect.

1 Aprilie acopera si alte registre . De pilda, “April Fool” (Pacaleala de 1 Aprilie) este si numele unui agent dublu despre care se presupune ca a jucat un rol important in caderea regimului dictatorului irakian Saddam Hussein. pe 1 aprilie 1992, un imitator american a pretins ca este Richard Nixon si a anuntat la radio ca urmeaza sa candideze din nou la alegerile prezidentiale.

Fabuloasa este o poveste de pe 1 aprilie 1982, cand ziarul Daily Mail a anuntat ca unele tipuri de sutiene contin catarame metalice apte sa perturbe, in contact cu nylonul, campurile electromagnetice. Imediat, un tehnocrat, inginerul sef de la British Telecom a emis un ordin de serviciu prin care toate angajatele erau somate sa declare ce tip de sutien purtau…

ARTICOLE SIMILARE

P. Diddy, cadou de 300.000 pentru fiul lui

realitatea

Prințul Harry îi dă papucii lui Paris Hilton

realitatea

Michael Moore și-a lansat noul documentar pe web

realitatea

A înnebunit Megan Fox?

realitatea

Michael Douglas și Matt Damon, cuplu gay în următorul lor film

realitatea

Kirsten Dunst apare în ultimul clip al celor de la R.E.M.

realitatea

Scrie un comentariu