Tabu
lifestyle

Află care sunt miturile false despre gel UV – Tu ești Pro sau contra?

Mâinile sunt cartea de vizită a unei femei, de aceea, manichiura cu geluri UV este din ce în ce mai căutată, datorită rezitenței sale și aspectului perfect pe termen lung.

Pentru început, haideti să aflăm împreună, ce sunt acestea?

Gelurile UV sunt produse pentru manichiură, cu o consistență vâscoasă, care se aplică pe unghii în scopul înfrumusețării, dar și îmbunatățirii caracteristicilor unghiilor. Acesta este folosit de cele mai multe ori pentru a extinde unghiile naturale și pentru a le conferi acestora rezistență și durabilitată.

Gelurile UV conțin o combinație de pudră de polimer și de lichid monomer, a căror reacție creează legături lungi de polimer sub influența luminii UV emise de lampa specială folosită în acest sens. Aplicarea gelurilor UV pe unghii este foarte ușoară, iar aspectul natural pe care il conferă unghiilor fac ca acestea să fie perfecte pentru manichiură profesională. Din acest motiv, utilizarea în efectuarea manichiurii profesionale a gelurilor UV în locul unghiilor acrilice este un procedeu din ce în ce mai larg răspândit în prezent.

Iată câteva mituri false despre geluri UV!

Aceste produse distrug unghia naturală: aplicarea sau eliminarea corectă a gelului nu afectează în nici un fel unghiile naturale. Distrugerea acestora are loc doar dacă: clienta smulge gelul forțat, unghiile se pilesc excesiv cu freza electrică sau cu pila, executând o presiune prea mare, sub un unghi greșit de pilire.

Oja semipermanentă este ”mai sănătoasă” față de gelul UV: ambele produse au, în mare parte, același conținut, fiind acrilați, astfel că vor funcționa în mod identic. Singurele deosebiri între aceste produse pentru manichiură sunt: elasticitatea mai ridicată a ojei semipermanente, caracteristică ce favorizează aplicarea în strat ușor a acesteia, mai subțire față de gel. Reține! Unghia se comportă la fel sub ambele straturi.

Gelul UV, implicit oja semipermanentă, sunt produse contraindicate pentru gravide: unghia este o barieră fiziologică ce protejează pătrunderea în circulația sangvină a substanțelor aplicate pe suprafața sa. Așadar, unghiuțele noastre nu permit pătrunderea vreunei substanțe străine până la țesuturile moi și de acolo, mai departe, în sânge sau placentă/făt.

Unghiile trebuie să respire! Cu siguranță, la câteva luni distanță, și tu ai făcut o mică pauză de la manchiura profesională, ca să ”respire” unghiile, nu? Ei bine, află că nu este nevoie, chiar dacă aplici oja semipermanentă sau gel UV! Unghiile își extrag tot oxigenul și vitaminele din patul unghial (situat sub placa unghială), așa că, ceea ce aplici pe unghii nu dăunează, din contră, gelul poate acționa ca o barieră protectoare a unghiei asupra influențelor externe. Nu îți face griji în privința asta, poți purta unghii cu gel pe o perioadă oricât de lungă!

Așa că, atunci când aveți o clientă nouă, vă sugerăm să purtați un prim dialog, și să lămuriți încă de la început, curiozitățile sale despre manichiura cu geluri UV!

Multe dintre doamne sau domnisoare cu siguranta s-au intrebat ce contin aceste geluri UV pentru unghi, si daca compozitia acestora poate fii nociva in vreun fel la sanatatea unghiilor.

ARTICOLE SIMILARE

Actor in rolul lui Iuda spanzurat in timpul filmarii!

Agentia Cohn& Jansen si reteaua Ashley isi renegociaza parteneriatul

realitatea

Expoziție BMW inedită

realitatea

Brad Pitt și Angelina Jolie s-au certat din cauza lui Jon Voight

realitatea

Clona lui Kate Winslet? FOTO

realitatea

Seda Bagcan: “Vocea ingerilor” vine la Bucuresti

Scrie un comentariu