Tabu
Image default
LIFESTYLE

Alimente anti-fumat

O felie de brânză, un pahar mare de apă și un platou cu salata de broccoli te pot ajuta mai mult decât un plasture cu nicotină.
Cel puțin așa susțin cercetătorii de la o universitate din Carolina de Nord care au studiat în ce măsură consumul anumitor alimente poate reduce nevoia de a fuma și gustul pe care îl lasă țigările.

Dacă băuturile alcoolice și cele care conțin cafeină, alături de cărnurile roșii se fac vinovate de sporirea apetitului pentru fumat, fructele și legumele proaspete au un efect contrar.

„Fumatul nu reprezintă doar dependența de nicotină, ci include și senzatiile pe care le are o persoana care fumează.
Așadar, dacă aflăm exact ce anume poate împiedica apariția acestor senzatii, ușurăm calea către renunțarea la fumat”, afirmă specialiștii.

Optează pentru lactate proaspete, fructe, legume, băuturi fără cafeină, și caută să vezi apoi care sunt alimentele ce îți îndepărtează pofta de țigări, pentru a le include mai des în dietă.
Deocamdată nu este disponibil pe piață un ghid cu toate alimentele recomandate într-o „dieta antifumat”, cercetatorii așteptand opiniile fumătorilor dispuși să iși schimbe regimul de viață…

ARTICOLE SIMILARE

Cum sa interpretezi coincidentele!

realitatea

Băieţelul lui Petre Roman cântă alături de mama sa

Regina yo-yo: Kirstie Alley a slăbit 45 de kilograme pentru că nu îi mai plăcea sexul

realitatea

Geta din «Liceenii» arată senzaţional după 27 de ani de la filmari!

realitatea

Cum aerisești corect caloriferele ca să faci economie la încălzire

Andreea Damian

Iubitul secret al SIMONEI HALEP: de ce familia jucatoarei ameninta!

Scrie un comentariu