Home > Agenda > ANDREEA MARIN pleaca in Ciad!

ANDREEA MARIN pleaca in Ciad!

Începând cu 1 iunie, descoperă, împreuna cu Andreea Marin Bănică, poveştile românilor fără nume sonore, care schimbă vieţi

Pentru campania „Trezeşte România!”, Andreea pregateşte o întâlnire uimitoare, în inima junglei africane, cu un personaj fascinant: un medic stomatolog, care ajuta oamenii din întreaga lume.

Dupăce a absolvit Facultatea de Medicină Dentară, în 2003, şi a strâns suficienţi bani pentru medicamente si instrumente, un stomatolog român din Mediaş a decis să îşi împlinească un vis: să ajute oamenii din zonele defavorizate ale lumii. Adunăinformaţii, îşi face echipă, strânge banii, ia legătura cu oamenii din teren şi pleacă în ţări precum Brazilia, Nepal, Ruanda, Ciad pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de îngrijire medicală şi nu au acces la ea.

Ca să economisească bani, pe care i-ar putea folosi pentru medicamente, si pentru a putea traversa mai repede distanţele dintre sate, medicul şi-a luat licenţă de pilot. In felul acesta, ajunge mai repede la cei care au urgent nevoie de el. Stomatologul a ajuns în Ciad, de câteva zile, iar Andreea îl va întâlni în inima Africii, pe 11 mai.

„M-am întrebat de ce a ales să îşi practice meseria în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, condus de un altruism fără limite. Răspunsul lui a fost simplu: “pentru că acolo locuiesc aceşti oameni lipsiţi de ajutor”, spune Andreea Marin Bănică.„Sunt curioasă să văd ce se petrece în locul ales de el, aflat în jungla din Ciad. Vreau să înţeleg cum reuşeste să îi facă pe oamenii ăştia, de la capătul lumii, din mijlocul sălbăticiei, să aibă încredere în el, să se lase pe mâna lui, săcreadă că el este capabil să le rezolve problemele medicale”.

Medicul din Mediaş, al carui nume şi a cărui poveste le veţi afla pe 1 iunie, e numai unul dintre românii ale căror idei, fapte, acţiuni au făcut-o pe Andreea Marin Bănică să îi aleagă pentru a fi prezentaţi în cadrul campaniei „Trezeşte România!”.

„Existăoameni care au idei, nu doar pentru ei înşişi, ci şi pentru altii, oameni potriviţi la locul potrivit, pe care nu ştim să îi preţuim îndeajuns la noi acasă, nu îi valorizăm aşa cum merită, nu îi iubim, le punem piedici, îi invidiem, în loc să înţelegem calea potrivită pentru a ne fi tuturor mai bine: să îi remarcăm, sa îi urmăm, să fim solidari cu ei, să ne bucurăm împreună de finalitate. Într-o perioadă în care media pune accent pe tot ce se întâmplă negativ în ţara asta, e timpul să aşezăm valoarea acolo unde îi e locul. Numai oamenii cu atitudini pozitive pot scoate România din stagnarea în care se află. Echipa Trezeşte România a plecat în căutarea acestor oameni. Iar primul meu drum va fi în Ciad”, adaugă Andreea Marin Bănică.

Pe 9 mai, realitatea.net lansează secţiunea „Trezeşte România” (realitatea.net/trezesteromania), o pagină de internet pe care sunt invitaţi să posteze toţi cei care cunosc oameni cu realizări uimitoare, persoane care fac ceva pentru a schimba vieţile celor din jur, dar si cei care au făcut ceva deosebit sau au o idee care poate mişca lucrurile. Echipa campaniei va selecta dintre cazurile prezentate pe site si pe facebook, iar cele mai bune idei, cele mai interesante personaje vor fi prezente în emisiunea moderată de Andreea Marin Bănică la Realitatea Tv.

Articole asemanatoare
ANDREEA MARIN nu si-a schimbat numele!
Andreea Marin Banica: “Sunt NEFERICITA. Am mai vrut un copil”
Iata DE CE S-A ÎNGRĂȘAT Andreea Marin
Eveniment marca Andreea Marin Banica si Fundatia Pretuieste Viata

Loading...

Comenteaza acest articol

ANDREEA MARIN pleaca in Ciad!

by   2 min
0