Home > Lifestyle > Stiri > Boxul profesionist își caută sponsori

Boxul profesionist își caută sponsori

Criza economica, ce a redus investitiile in marketing, afecteaza indirect si boxul profesionist, considerat al doilea sport preferat de romani, dupa fotbal. Cristi Ganescu, unul dintre cei patru organizatori de gale de box profesionist autorizati de Federatia Romana de Box (FRB), si-a revizuit calendarul galelor pentru 2009, principala cauza fiind blocarea bugetelor de sponsorizare in contextul crizei financiare.

Ganescu, ce planuia initial sa organizeze patru gale in tara, crede acum ca vor fi doar doua, in iunie si septembrie. Capul de afis va fi Ion Ionut (Jo-Jo) Dan, detinator a doua centuri continentale, care se antreneaza in Canada momentan. Tot din cauza crizei, sumele care se prefigureaza in cazul incasarilor din televizare sunt ”sub nivelul de acum 3-4 ani”, declara pentru MONEY EXPRESS

Cristi Ganescu, ce detine o companie de promovare a boxului cu sediul in Montreal (Gankor). In ciuda crizei, Rudel Obreja, presedintele FRB, spune ca a constatat o mai mare deschidere a sponsorilor si spera intr-o mai buna finantare a boxului, odata ce criza va fi depasita. Cu banii de la Federatie – cu un buget declarat de 700.000 de euro – si cu cei de la sponsori, Obreja spune ca va construi un centru de pregatire, pentru a stopa emigrarea boxerilor pentru a se antrena in alte tari (ex. Leonard Doroftei si Lucian Bute, campioni mondiali in 2002, respectiv 2007).

”Vreau sa ne tinem boxerii in tara, sa aducem antrenori, sa importam metode de pregatire de afara”, spune el. Iar un proiect proxim al Federatiei, care e si pe agenda lui Ganescu, este ”sa aduca meciul lui Bute, cel din toamna, in tara”. Obreja si Ganescu se refera la cel de-al treilea meci din acest an al campionului, avand drept miza centura cu diamante. (MONEY EXPRESS)

Articole asemanatoare
Numărul femeilor care fac depresii crește de la an la an
Cum să profiți de pe urma crizei economice
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME

Loading...

Comenteaza acest articol

Boxul profesionist își caută sponsori

by realitatea   1 min
0