Tabu
FASHION

Care sunt cele mai calde materiale vestimentare pentru a face față frigului în această iarnă?

Când mercurul din termometre scade, este mai bine să fii echipat cu haine călduroase și groase. Dar la ce material ar trebui să apelăm? Vă ajutăm să vă pregătiți pentru iarnă alegând materialele textile potrivite. 

Iarna și-a intrat complet în drepturi. Chiar înainte de începerea sezonului de iarnă, temperaturile au scăzut serios. Aproape că uitasem de frig, de puloverele mari, de pantalonii caldi și de paltoanele de lână … Pentru a rămâne cald, unii nu ezită să pună straturi de îmbrăcăminte unul peste altul. Într-adevăr, această tehnică este eficientă doar dacă respecți numărul potrivit de straturi și eviți materialele sintetice. 

Iată cele mai călduroase materiale vestimentare

Din punct de vedere ecologic, un criteriu esențial de luat în considerare, ar trebui să alegem pe cât posibil țesăturile și fibrele naturale. Trebuie să știți „că dincolo de originea lor petrochimică neregenerabilă, aceste materiale eliberează microplastice în timpul fiecărei spălări, care ajung în oceane, apoi sunt ingerate de pești”, indică experții citați de Femme Actuelle.

Lână virgină pură

Lâna virgină pură este deci recomandată pentru căldură, deoarece este o fibră excelentă, binecunoscută pentru tricotul său foarte rezistent. Este deosebit de apreciată pentru proprietățile sale de termoreglare și pentru că protejează de vânturile reci. Cu toate acestea, lâna este adesea amestecată cu alte materiale, din motive de întreținere sau pentru a o face mai moale. Ai grijă întotdeauna când cumperi un pulover, lâna acestuia trebuie să reprezinte cel puțin 50% din compoziția totală pentru a-și menține proprietățile anti-frig.

Lâna merinos

Un alt material vestimentar de preferat este lâna merinos pentru versatilitatea sa, ambele izolante de căldură vara, menținând în același timp corpul cald iarna. Este, de exemplu, „folosit pe scară largă în straturile de bază din îmbrăcămintea sport pentru proprietățile sale termoreglatoare, anti-mirosuri, antistatice și hipoalergenice”, explică expertul Elsa May. Materialele foarte moi, merinos absoarbe umezeala în timp ce este respirabilă, „adică elimină perfect umezeala, se usucă rapid și, prin urmare, poate fi purtată lângă piele fără niciun disconfort atunci când transpiri”, adaugă Elsa May. Dacă sunteți sensibil la abuzul asupra animalelor, merinos trebuie să fie certificat „fără mulesing”, este și mai rar, deci mai luxos și mai scump.

Lână de alpaca

La rândul ei, lâna de alpaca, chiar și la grosime mică, reține extrem de bine căldura corpului și, pe lângă faptul că este anti-miros și hipoalergenică, este și antibacteriană, este mai caldă decât lâna merinos, deoarece oferă o mai bună izolare termică datorită structurii de fibre goale. Prin urmare, este perfect potrivită pentru toate accesoriile de iarnă precum pălării, mănuși, eșarfe sau chiar șosete foarte confortabile.

Caşmir

Cașmirul, la rândul său, este o fibră naturală și durabilă, ultra-moale și plăcută de purtat. Îți va oferi căldură izolatoare împotriva frigului. Singurele dezavantaje sunt prețul și spălarea care trebuie să fie foarte delicată. De la pulovere și pantaloni la accesorii, cașmirul are totul pentru a vă ține de cald în această iarnă.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Trend alert: Eșarfe colorate

realitatea

Mini pulover și fustă scurtă: „ținuta de școală” de la Miu Miu îmbrăcată de toate vedetele

Andreea Damian

Vogue UK celebrează nunta Prinţului William cu Kate Middleton

realitatea

La Globurile de Aur din acest an, vedetele au purtat creatiile designerului roman, Lorena Sarbu!

Cele mai spectaculoase look-uri din colecțiile pre-fall 2020! Tendințele, sub lupă

Andreea Damian

Ce au purtat modelele pe covorul roşu la Cannes

realitatea

Scrie un comentariu