Tabu
CULTURESlider

Cine este miliardarul român Daniel Dines, cel care l-a detronat pe Țiriac

Daniel Dines a lucrat pentru Microsoft, dar s-a întors în ţară pentru a pune bazele UiPath, cea mai valoroasă companie pornită în România. Compania UiPath, din care românul de 47 de ani deține 20%, este evaluată la 7 miliarde de dolari. Dines ar avea astfel o avere de 1,4 miliarde de dolari, detronându-l astfel pe Ion Țiriac, care are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Lui Daniel Dines i se mai spune „șeful roboților software” și asta pentru că UiPath creează roboți web care efectuează automat sarcini repetitive. Numiți boți, aceștia pot să extragă numere din PDF-uri în software-uri de contabilitate sau să proceseze cererile de asigurare, să citească pagini de Excel sau alte sarcini care nu necesită un efort intelectual sporit, dar reprezintă în mod normal un consum de resurse umane pentru companii, scrie tabuhighlife.ro.

Fondată de Daniel Dines (CEO) și Marius Tîrcă (CTO), UiPath este o platformă de software specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), care a reușit performanța de a deveni prima companie de tehnologie a cărei valoare a depășit 1 miliard de dolari si primul unicorn românesc.

UiPath este cel mai valoros start-up din domeniul inteligentei artificiale din lume.Giganți precum Toyota sau Walmart au apelat la UiPath pentru a-și optimiza procesele de productie. Configurarea roboților virtuali este mai rapidă și mai ieftină decât alocarea inginerilor pentru a construi o aplicație internă și îi scutește pe angajați de ore lungi în care creează și completează Excel-uri. Un robot UiPath îndeplinește aceste sarcini la nesfârșit, cu 15.000 de dolari pe an. Unele companii folosesc deja sute de astfel de roboți, în paralel.

UiPath a ajuns pe locul trei în ediția din acest an a Cloud 100, topul celor mai bune companii private din industria de tehnologie din lume.

ARTICOLE SIMILARE

Ela Craciun si secretele fericirii desavarsite!

realitatea

Dans erotic marca Jennifer Lopez la AMA 2020 VIDEO

Andreea Damian

Cristiana Grasu, fata de la beauty

realitatea

Va rezista căsătoria ta și după ce trece criza coronavirusului?

Andreea Damian

Primul trailer pentru filmul „Spencer” – VIDEO

Andreea Damian

Viciile vor costa mai mult, de la 1 august. Țigările și alcoolul se vor scumpi drastic

Andreea Damian

Scrie un comentariu