Home > Agenda > stiri > Concert aniversar Nelson Mandela la Romantica și Realitatea TV

Concert aniversar Nelson Mandela la Romantica și Realitatea TV

Postul de televiziune Romantica va transmite în exclusivitate, în direct, integral, vineri, 27 iunie, de la orele 20.30 concertul aniversar al lui Nelson Mandela. De asemenea, telespectatorii vor putea urmări în jurnalele de știri ale Realitatea TV transmisiuni live din celebrul Hyde Park londonez. Fostul președinte sud-african, adevărat simbol al luptei antiapartheid, își va celebra împlinirea vârstei de 90 de ani prin apariția în public la un concert de caritate. Evenimentul vine la 20 de ani după un mare concert organizat tot la Londra – pentru eliberarea din închisoare a lui Nelson Mandela.

O serie de celebrități din lumea muzicii au fost invitate să participe la sărbătorirea laureatului premiului Nobel pentru Pace, iar gazda va fi nimeni altul decât Will Smith. Spre deosebire de anul 1988, acum vor participa și grupuri din Africa de Sud. La douăzeci de ani după ce melodia "Free Nelson Mandela" răsuna pe stadionul Wembley din Londra, fostul președinte sud – african își va face una dintre rarele apariții în public tot la un concert.

Telespectatorii au șansa de a viziona doar la Romantica și Realitatea TV cel de-al șaselea concert internațional dintr-o serie lansată de Nelson Mandela în 2003, în cadrul campaniei sale botezate “46664” – numărul de identificare pe care l-a purtat  în timpul celor 27 de ani de închisoare. Evenimentul are ca scop atragerea atenției asupra maladiei SIDA, care a provocat milioane de victime în Africa subsahariană.

La concert și-au anunțat deja prezența și alte celebrități, precum Robert de Niro, Oprah Winfrey, dar și fostul președinte american Bill Clinton. Nelson Mandela a acceptat să apară în public la acest concert cu condiția ca fondurile rezultate să fie folosite în campania sa împotriva SIDA.

Nelson Mandela, primul președinte de culoare al Africii de Sud (1994-1999), a petrecut 27 de ani în detenție, din care 18 la Robben Island, apentru lupta sa împotriva regimului minorității albe. Unul dintre fiii săi a murit din cauza maladiei SIDA în ianuarie 2005.

Lista completă a artiștilor care vor concerta in Hyde Park:
Queen și Paul Rodgers
Annie Lennox
Simple Minds
Leona Lewis
Sugababes
Dame Shirley Bassey
Razorlight
Johnny Clegg
Papa Wemba
Soweto Gospel Choir
Amy Winehouse
Josh Groban
Joan Baez
Jerry Dammers
Sipho Mabuse
Kurt Darren
The Children of Agape
Papa Wemba
Emanuel Jal
The Corrs
Eddy Grant
Zucchero
Amaral

Organizatorii subliniază faptul că la acest eveniment vor participa și invitati speciali ale căror nume nu au fost dezvăluite pentru că doresc sa-i facă o plăcută surpriza sărbătoritului Nelson Mandela.

Articole asemanatoare
cântecul verii
Cum a schimbat haosul anului 2020 cântecul verii
Arhiva trupei Radiohead e publică și este foarte utilă fanilor și nu numai
Documentarul „Coachella: 20 de ani în deșert” va fi difuzat pe YouTube (premieră trailer)
10 evenimente din muzică pe care să le urmărești neapărat în 2020

0 Response

  1. Antoaneta

    Si care stau la baza unor filme care m-au impresionat, din fericire le-am vazut pe toate (inclusiv multumita unui festival de film romanesc la Montreal).

    In aprilie 2008 la Cinemateca din Montevideo am vazut afisul “Como celebré el fin del mundo”, de Catalin Mitulescu – minunata senzatie, ca si cum m-as fi intalnit cu un prieten vechi, acolo, la antipozi. Multumita filmelor si acestor nebuni frumosi care le fac mai afla lumea cate ceva despre Romania.

    Este un material excelent, bravo!

Comenteaza acest articol

Concert aniversar Nelson Mandela la Romantica și Realitatea TV

by realitatea   2 min
0