Tabu
Image default
CULTURESlider

Conferință online ⎢ Dansul între Artă și Știință

Departamentul de Coregrafie al Facultății de Teatru din Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” organizează online, sâmbătă, 13 martie, între orele 18:00 – 20:00, conferința intitulată „Dansul între Artă și Știință”.

Tema acestei manifestări științifice o reprezintă Medicina Dansului, un domeniu total inexistent în România, deși el este omologat ca atare încă din anii ’70, respectiv ’80, în Statele Unite ale Americii.

În secolul XXI, dansul și sportul împărtășesc foarte multe aspecte, pornind de la regimul de efort, performanța fizică, solicitarea psiho-emoțională, spiritul competitiv, până la asumarea unei vieți pline de sacrificii și privațiuni în raport cu a celorlalți tineri.

Medicina dansului reprezintă o specializare extrem de sofisticată în domeniul medical, înrudită cu medicina sportivă, care necesită cunoștințe atât din domeniul dansului, cât și despre cei ce interpretează această artă. 

Dezvoltarea cercetării în această direcție a contribuit fundamental la îmbunătățirea performanței fizice și tehnice, la prevenirea accidentelor dansatorilor, dar, mai ales, la prelungirea duratei carierei lor artistice.

Invitații care vor conferenția pe această temă sunt Andrei Dragomir, cercetător în știința sportului la Institutul Național de Cercetare pentru Sport și Omar De Bartolomeu, medic ortoped și Șef medical al Teatrului Scala din Milano.

Inițiatoarea și organizatoarea acestei manifestări științifice este doamna conferențiar univ. dr. Simona Șomăcescu, coordonator al programului de Master Coregrafie și Performanță în Dans din cadrul Departamentului de Coregrafie.

Întregul eveniment se va desfășura în limba engleză. Pentru a vă alătura meeting-ului, accesați acest link.

ARTICOLE SIMILARE

7 exerciții simple pentru un bust frumos și atractiv

Andreea Damian

Opinie: oamenii care au murit în accidentul de la Viişoara şi mitul asistaţilor social

Adriana Trandafir revine pe scenă după ce a ajuns la spital cu CoVid19

Tabu Tabu

Cine e și cum arată iubita secretă a premierului Florin Cîțu

Andreea Damian

James Bond suferă de alcoolism sever și are nevoie de ajutor specializat

Andreea Damian

Motivul pentru care Andreea Raicu e fericită

Tabu Tabu

Scrie un comentariu