Tabu
BEAUTY

Cum vindeci buzele uscate și crăpate

Buzele noastre sunt foarte fragede – nu au melanină, deci sunt susceptibile la arsuri solare și le putem distruge stratul de protecție pur și simplu lingându-le (enzimele din saliva noastră fac daune). Așa că toți putem folosi un truc sau 2 pentru a avea buze netede și sănătoase.

Un zâmbet frumos este întotdeauna atrăgător. Îți prezentăm o listă de modalități prin care poți să-ți păstrezi zâmbetul frumos și să eviți buzele crăpate și uscate.

Evită rujurile mate.

Da, sunt la modă, dar rujurile mate îți vor usca buzele. Acesta este motivul pentru care vedetele de pe Instagram folosesc tratamente extinse și primere hidratante pentru a evita deteriorarea buzelor, în timp ce arată noi produse sau tendințe de machiaj.

Folosește un scrub de buze.

Exfolierea este esențială pentru buzele sănătoase, totuși exfolianții acizi sunt dăunători, așa că este mai bine să rămâi la tratamente naturiste. Le poți cumpăra sau le poți face singură. Baza ar trebui să fie un ulei (cum ar fi uleiul de shea sau de cocos) cu un zahăr fin natural ca exfoliant. Pentru gust sau pentru plăcerea personală, poți adăuga uleiuri esențiale sau piure de fructe și legume.

Rețeta de salvare a buzelor

Utilizează această mască peste noapte pentru rezultate rapide.

Miere organică
Unt de cacao
Ulei de masline

Amestecă aceste ingrediente într-o pastă subțire și aplic-o pe buze înainte de a merge la culcare. Frumusețea acestei rețete este că nu folosește ceară de albine sau vaselină, așa că probabil că o poți prepara folosind lucruri din cămară.

Utilizează uleiuri cu comedogenitate ridicată.

Comedogenitatea este o măsurătoare despre care nu toată lumea o știe. Această măsurătoare arată capacitatea uleiurilor de a înfunda porii. De exemplu, uleiul de cocos are o comedogenitate ridicată, așa că nu ar trebui să-l aplici pe față (îți va înfunda porii), dar este minunat pentru corpul și buzele tale, deoarece umple micile cute din ele.

Hidratează în interior și în exterior.

Starea corpului tău este consecventă – dacă pielii și organismului le lipsesc aportul de apă, se va vedea și pe buze. Asigură-te că bei multă apă zilnic și folosești creme hidratante.

Utilizează un umidificator.

Aerul uscat din casă și de la locul de muncă este o cauză importantă a buzelor uscate, cu atât mai mult iarna. Există, de asemenea, modalități de a face aerul mai umed în casa ta, lăsând ușa băii deschisă în timp ce faci duș, cumpărând câteva plante de apartament și lăsând boluri cu apă pe blaturi.

Mască de castraveți

Îți amintești acele scene amuzante din filme în care femeile stau cu 2 felii de castraveți în ochi? Asta funcționează și pentru buzele tale! Ia o felie subțire de castraveți sau o pastă de castraveți și aplic-o pe buze timp de 5-10 minute. Încearcă acest lucru ca parte a rutinei tale de frumusețe pentru perioada de iarnă.

Balsam de buze cu ceramide

Buzele tale au în mod natural un strat exterior de protecție, dar alimentele, tratamentele, machiajul și vremea tind să le distrugă. Ceramidele acționează pentru a-ți ajuta corpul să restabilească în mod natural acest strat protector.

Evită alimentele foarte acide și condimentele.

Alimentele acide și condimentate perturbă stratul protector natural al buzelor tale și îl „deschid” spre distrugere. Dacă încerci să eviți buzele crăpate și iritate, evită și astfel de alimente.

Folosește protecție solară.

Buzele tale sunt la fel de sensibile la razele soarelui ca pielea feței și a corpului. Pentru a le proteja, folosește protecție solară cu un SPF de cel puțin 15.

ARTICOLE SIMILARE

Margherita de la Clejani, în pragul anorexiei! «Am 55 de kg şi vreau să mai slăbesc vreo 20»

Daria Werbowy si Elettra Wiedermann in campania Lancome

realitatea

Cum ne îngrijim pielea în timpul pandemiei

Andreea Damian

Madonna promoveaza “look-ul natural” al femeilor. Fotografia publicata pe Twitter

Trend Vision – Gala Wella 2012

BOSS Nuit Pour Femme!

Scrie un comentariu