Tabu
Image default
lifestyle

Doi artiști români în Galeria Pommery din Franța

Pommery, exclusivistul brand de șampanie, l-a invitat pe Fabrice Bousteau, editorul șef al revistei franțuzești de artă contemporană, Beaux Arts magazine, să fie curatorul expoziției de anul acesta, „Art in Europe”. Bousteau a dorit să demonstreze că și evenimentele politice pot avea o natură artistică, astfel încât preluarea de către Franța a președinției Uniunii Europene și intrarea României și Bulgariei în UE reprezintă tematica expoziției din acest an.

Pentru expoziție au fost selectați câte doi artiști din fiecare țară care au expus într-o viziune artistică schimbările provocate de aderarea și intrarea în UE. Expoziția se desfășoară în cramele Pommery, la 30 de metri adâncime. Aceasta reunește mai mult de 50 de artiști, 52 de lucrări și 27 de reviste de artă.

Artiștii români care participă la Expoziția Pommery sunt Dan Acostioaei și Bogdan Teodorescu. “ Dan Acostioaei a mai participat în 2004 și 2008 la Londra, la Tate Modern Art Gallery și în 2005 la Bienala de la Praga. Bogdan Teodorescu a mai fost invitat la Tokyo Metropolitan Art Space Exhibition Gallery, la Righton Gallery din Manchester și la Centrul Cultural Tinqueux. . Expoziția Pommery va fi deschisă publicului până pe data de 31 decembrie și face parte din platforma de susținere a artelor, dezvoltată de Pommery.

Åžampania premium produsă sub marca Pommery este de origine franțuzească, iar rețeta și modul de preparare dețin roluri deosebit de importante. Pommery și-a început ascensiunea în 1860, când Louise Pommery a preluat domeniul, după moartea soțului ei. Cu propriile idei despre stil, brand, valoare și comunicare, Madame Pommery este cea care a lansat șampania pe piețe externe și a lăsat ca moștenire succesorilor ei interesul pentru susținerea artelor.

În România, șampania Pommery este distribuită de Cristalex.

sursa: www.infoarte.ro

ARTICOLE SIMILARE

Michael Jackson va fi înmormântat vineri în cimitirul Forest Lawn

realitatea

Prințul Harry îi dă papucii lui Paris Hilton

realitatea

Lui Kanye West îi e frică de telefoane

realitatea

Mantea: “Suntem doi penibili si doi prosti! M-a lasat sa bat degeaba la usa”

EXCLUSIV TABU.RO: Interviu Connect-R

realitatea

Casa lui Elizabeth Taylor, scoasă la vânzare

realitatea

Scrie un comentariu