Home > E prima dovada ca un vampir a fost ingropat!

E prima dovada ca un vampir a fost ingropat!

Ceea ce parea un exorcism al unui vampir din Venetia a devenit un veritabil scandal in care au fost prinsi oamenii de stiinta.

Controversa a plecat de la o groapa comuna cu victime ale ciumei din Venetia secolului al XVI-lea. Ramasitele unei femei careia i-a fost infipta o caramida in gura, probabil ca parte a unui exorcism, ar putea fi primele dovezi ale inmormantarii unui vampir crede antropologul Matteo Borrini de la Universitatea din Florenta.

Superstitiile legate de vampiri pleaca tocmai din stadiile diferite de descompunere provocate de ciuma. Cei recent morti pareau vii prin faptul ca unghiile continuau sa creasca, la fel si parul, chiar si dupa moarte.
Alti oameni de stiinta refuza insa sa accepte aceasta teorie a exorcismului si spun ca e vorba doar de o caramida cazuta in gura unui schelet.
Borrini insa neaga acuzatiile. “Toate datele adunate de echipa mea arata ca avem dreptate. Venetia era o rascruce de drumuri intre legende si realitate in acea perioada” mai spune omul de stiinta, convins ca teoria exorcismului este cea corecta.


Loading...

Comenteaza acest articol

E prima dovada ca un vampir a fost ingropat!

by   1 min
0