Tabu
Image default
lifestyle

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Henry Badenhorst, fondatorul gaydar.co.uk

Tabu.ro: Ai fondat gaydar.co.uk în urmă cu 10 ani. Care erau prioritățile atunci, și care sunt acum?

HB: Când am lansat site-ul, a fost mai mult o inițiativă personală. Voiam să cuplăm un prieten cu cineva și chiar și eu voiam să cunosc oameni noi, pentru că abia mă stabilisem în Marea Britanie. Azi prioritatea noastră este să dezvoltăm o platformă cu multe funcționalități, pentru ca utilizatorii din toată lumea să se distreze și să intre în legătură unii cu alții cu ușurință.

Tabu.ro: Să construiești un site sigur și estetic e mult mai ușor decât să construiești o comunitate în jurul lui. Cum s-a construit comunitatea gaydar.co.uk?

HB: Am vizat de la bun început grupuri specifice, de exemplu ne-am concentrate pe party boys. Le-am prezentat site-ul și facilitățile în primul rând lor, pentru că pentru ei este esențial să fie permanent în legătură, să fie la curent cu toate petrecerile și să cunoască persoane noi. Motto-ul nostru a fost mereu ‘orice vrei, când vrei’ și am încercat să satisfacem nevoile și preferințele de nișă ale comunității. Tehnologia a jucat un rol important în felul în care s-a construit comunitatea și am avut mereu grijă să oferim ceva nou și incitant și să nu uităm că scopul nostru este ca oamenii să comunice.

Tabu.ro: Unii din contestatarii site-urilor de dating gay pretind că acestea pot să fie un teren minat pentru furt de identitate sau chiar pentru demascarea VIP-urilor. Ce crezi despre asta?

HB: Fiecare este liber să aleagă felul în care își prezintă sexualitatea. Unii oameni cresc sau trăiesc în societăți în care este mai puțin acceptabil sau chiar ilegal să fii gay. Eu am știut întotdeauna că sunt gay și nu am avut probleme de acceptare, cu toate că eram conștient că familia sau colegii n-ar fi total înțelegători, așa că nu am fost foarte deschis cât am trăit în Africa de Sud. Acum sunt out și mândru de acest lucru. Iar dacă o altă persoană nu simte același lucru, este din cauză că societatea trebuie să se mai informeze, să își schimbe atitudinea și acceptarea va veni și ea.

Datingul online a devenit o industrie în adevăratul sens al cuvântului și barierele sunt mult mai joase decât în trecut. Încă ne luptăm cu o confuzie între serviciile de dating și rețelele sociale online, dar diferențele devin mai clare și piața de dating își revine foarte ușor.

Tabu.ro: Cu toată libertatea pe care gaydar.co.uk o lasă utilizatorilor, cred că e greu de estimat succesul căutărilor acestora. Totuși, există vești îmbucurătoare de la utilizatori?

HB: Săptămânal primim în birourile Gaydar povești de succes, de la simple întâlniri la parteneriate civile. Nu trebuie să fii statistician să îți dai seama că experiența ta online o să fie distractivă și sigură.

ARTICOLE SIMILARE

Stephanie Seymour divorțează

realitatea

Rihanna ar vrea să se împace cu Chris Brown

realitatea

Andreea Ibacka se pozează ca PIȚIPOANCELE

Madonna nu se putea opri din plâns la auzul veștii morții lui Michael

realitatea

Miss Anglia este prea grasă pentru catwalk

realitatea

2 bilete pe covorul roșu la premiera SATC 2, scoase la licitație

realitatea

Scrie un comentariu