Home > Fashion > Mengotti a prezentat în premieră în România colectiile de blănuri toamnă-iarnă 2012-2013 ale mărcilor Fendi si Giuliana Teso

Mengotti a prezentat în premieră în România colectiile de blănuri toamnă-iarnă 2012-2013 ale mărcilor Fendi si Giuliana Teso

Exponente ale luxului italian, mărcile Fendi şi Giuliana Teso, în exclusivitate in Romania prin Mengotti, au dezvăluit publicului bucurestean 25 dintre cele mai relevante modele ale celor două case, în atmosfera inegalabilă a palatului Cesianu-Racovită.

Adriano Mengotti, proprietarul magazinului Mengotti: “Sunt foarte bucuros să pot duce mai departe traditia Mengotti şi pe piete mai noi, cum este cea de aici, din România, stiut fiind faptul că femeile din România au apreciat şi apreciază articolele de modă care nu se demodează, ci din contră, capătă valoare cu timpul. Blănurile prezentate astăzi, sunt unice, extrem de scumpe datorită tuturor proceselor tehnologice prin care au trecut, provenienţei, dar şi proceselor artizanale de manufacturare. Astfel, putem spune că aceste piese unice sunt asemenea unor opere de artă şi de aceea nu este deloc întămplător faptul că am ales să le prezentăm într-un loc emblematic, sediul Artmark, alături de lucrări foarte valoroase şi artişti de renume.”

Blănurile sunt din nou în tendinte în acest sezon, indiferent de lungimea firului şi indiferent de provenienţă. Printre must have-urile alese de către stilişti şi directorii de modă din întreaga lume se află chinchilla, lynx-ul sau zibelina rusească iar dintre pieile exotice, galuchat şi crocodilul sunt pe lista preferințelor.

Încă de la începuturile colecţiilor sale, din 1984, Giuliana Teso a gândit blănurile într-o cheie modernă, fashionable, acest lucru declinându-se de la tehnicile menite să le ușureze greutatea până la modele gândite în spiritul “chic nomad”, romantic sau de inspirație pur urbană, până la tipurile de blană utilizate în cadrul colecţiei. Întreaga colecţie este un joc atent orchestrat între tipul de blană utilizat, de la cele mai noi şi mai neaşteptate până la cele clasice, recunoscute.

Blănurile Fendi sunt chintesenţa expresiei luxului italian. Karl Lagerfeld a adus cu sine tehnici inovatoare de tratare a tuturor materialelor folosite, de la cele mai fine şi exotice blănuri la caşmir, galushat, şi broderii pentru o adevărată experienţă “couture”. Casa Fendi are o tradiţie ce datează din 1925 anul în care Adele şi Eduardo Fendi şi-au deschis atelierul şi primul magazin în Roma. Au devenit cunoscuţi la nivel internațional în anii ’60, pe când actriţele şi celebrităţile americane se aflau la filmări la Roma. Din anii ’70 Karl Lagerfeld a devenit stilistul casei, lucrând îndeaproape cu surorile Fendi.

Toate blănurile prezentate sunt disponibile începând cu data de 25 octombrie, în magazinul Mengotti de pe Calea Victoriei 48-50.

Articole asemanatoare
Invitație la o “Cină cu ficat și inimă” de Mihaela Apetrei
Zdob si Zdub lanseaza un nou videoclip inaintea show-ului aniversar!
Randi, danseaza ca sa uite?
Markus Schulz lanseaza o noua piesa alaturi de KAZIBO Music!

Comenteaza acest articol

Mengotti a prezentat în premieră în România colectiile de blănuri toamnă-iarnă 2012-2013 ale mărcilor Fendi si Giuliana Teso

by   1 min
0