Tabu
LIFESTYLE Slider

Noul concept japonez de pe piața muncii care i-ar face fericiți pe angajații din România

Pandemia aduce în prim-plan un concept japonez, care combină munca și vacanța. Se numește workation. Este vorba despre lucru la distanță, dar nu de acasă, ci dintr-o destinație de vacanță: fie de pe o plajă, fie de pe un munte, după preferințe.

Ziua de muncă ar fi de doar patru ore, iar cheltuielile ar fi suportate de angajator.

Specialiștii în recrutare online spun că acest concept s-ar putea aplica și în Europa cu succes, pentru că și aici sunt probleme în zona de birouri. În plus ar câștiga teren opțiunea personală – alegerea modului de lucru, a locației.

„Ar fi vorba de dublă economie – făcută de angajat, dar și de angajator. S-ar aplica foarte bine dacă un angajat din Londra s-ar muta pentru șase luni într-un sat din Transilvania. Economisirea ar veni pentru ambele părți, angajatorul ar plăti mai puțin, și angajatul ar economisi și el. În schimb, să facă un român workation în Elveția, de exemplu, ar fi mai complicat, ar trebui să muncească în țară un an ca să poată plăti chiria acolo o lună.

Pe de altă parte, sunt companii care au clădiri de birouri goale în toată lumea. Trebuie să ne orientăm pe productivitate, să ne uităm la numărul e ore lucrate, sună bine să lucrezi, de exemplu, patru zile în loc de cinci, dacă este productivitate. Ar trebui să ne orientăm mai mult către rezultatul final al muncii și mai puțin la câte ore stăm pe scaun la birou”, a explicat un specialist de recrutare online.

Recent, termenul workation a devenit mai cunoscut în Japonia după ce secretarul șefului de cabinet, Yoshihide Suga, l-a menționat într-o ședință cu privire la strategia de turism ca un mod de a revigora sectorul lovit de virus.

ARTICOLE SIMILARE

Woody Allen, ACUZAT de fiica sa adoptivă că a AGRESAT-O SEXUAL

Serena Williams, detalii despre bebelușul lui Meghan Markle

Andreea Damian

MegaORGASMUL! Iata cum o femeie poate avea un orgasm de 270 de minute!

Nevasta lui Fodor, prezentatorul Masterchef, concediata din PRO TV

Ivanka şi Melania Trump, într-un top al celor mai sexy 100 de femei din lume

Andreea Damian

Life guide by Karl Lagerfeld

Scrie un comentariu