Tabu
lifestyle

O lecție de istorie a cravatei la Muzeul Național de Artă al României

Până în 10 ianuarie 2010 Muzeul Național de Artă al României (Rotonda Sălii Auditorium din Str. Åžtirbei Vodă 1-3) te așteaptă cu o expoziție specială: Noduri italiene. Cravata – evoluție, limbaj și stil.

Organizată cu ocazia împlinirii a 130 de ani de relații diplomatice italo-române, expoziția prezintă 150 de cravate, 10 costume bărbătești din diferite epoci și o bogată documentație explicativă ce ilustrează evoluția cravatei în cadrul modelor vestimentare, de la eșarfa înnodată din secolul al XVII-lea și până în zilele noastre.

Cravata reprezintă azi unul dintre simbolurile inconfundabile ale stilului rafinat și exclusivist "Made in Italy", desi termenul de  „cravată” derivă din franțuzescul „cravate”, adaptare a cuvântului croat „hrvat”. Începând cu secolul al XVII-lea, când ofițerii regimentului de cavalerie croată ajunși la Paris în timpul Războiului de 30 de ani au introdus acest accesoriu în Franța, și până în zilele noastre, cravata a suferit o serie de modificări, devenind simbolul absolut al eleganței masculine.

Expoziția ilustrează nu numai evoluția istorică a cravatei, ci și evoluția stilistică a acestui accersoriu. Piesele expuse sunt reprezentative pentru a demonstra varietatea de țesături, modele, culori și imprimeuri existente, precum și varietatea tehnicilor de producție a cravatelor, evidențiindu-se trei mari stiluri de producție: cel englezesc, cel franțuzesc și cel italian.
O expoziție de văzut împreună cu iubitul sau cel mai bun prieten fashionist.

ARTICOLE SIMILARE

Michael Jackson nu e pe moarte, se pregătește de concert

realitatea

Rihanna trebuie să își anuleze concertele pentru că lumea nu vine să o vadă

realitatea

Barmanul Anului desemnat la BARMANIADA 2011

Huidu in razboi cu Bendeac! “Nu inteleg cu cine te bati, eu sunt un terminat!”

Cosmina Stratan si Cristina Flutur – vedetele din “Dupa dealuri” (info & foto)

Motivul pentru care Connect-R s-a despartit de Diana si s-a insurat cu Misha!

Scrie un comentariu