Tabu
Image default
FASHION

Peruca pubiană, accesoriul cheie al prezentării de modă a Casei Margiela

Un detaliu din prezentarea de modă Maison Margiela a făcut o mare descoperire virală, la finalul săptămânii haute couture de la Paris. Peruca pubiană, cunoscută sub numele de „Merkin”, s-a remarcat drept accesoriul vedetă al paradei.

În acea seară de joi, pe 25 ianuarie, era lună plină. Prima a anului 2024. John Galliano a făcut istorie cu spectacolul de haute couture Maison Margiela, care a încheiat patru zile de spectacole la Paris. Într-un final, oaspeții, instalați sub podul Alexandre al III-lea din Paris, au fost supărați. Pe lângă palme intense, unii plângeau, alții băteau din picioare suficient de tare încât să tremure podeaua de lemn. Ce au văzut ei să provoace un astfel de entuziasm în timpul unei prezentări de modă ? Siluete masculine și feminine cu tenul de porțelan, care amintește de machiajul anilor victoriani. Majoritatea modelelor au fost îmbrăcate în corsete, reflectând estetica curtezanelor lui Toulouse Lautrec.

În acest avânt teatral, ajutate de o scenografie intimă și de mersul ciudat și disjuns al modelelor, piepturile femeilor au apărut debordante, expuse cu generozitate sub un văl transparent. Același lucru este valabil și pentru părul lor pubian, pe care mulți l-au descoperit cu surprindere și cu o anumită formă de curiozitate.

Întoarcerea lui Merkin

Evident, părul femeilor este prețuit aici, devenind un atu de seducție, mergând împotriva standardelor actuale de frumusețe. Și aderând la practicile Belle Époque, în care părul pubian abundent era considerat sănătos și de dorit (într-o perioadă în care bărbierirea amintea mai mult de păduchi și sifilis). Femeile care își arată corpul (actrițe, dansatoare sau chiar prostituate) îl folosesc adesea. Dar unele poartă și Merkin, un fel de păr pubian făcută adesea din propriul păr pentru a ascunde această zonă intimă. Primele versiuni ale acestor piese datează din Antichitate și au fost făcute cu păr de animal. Deci, cum rămâne cu aceste peruci dense, ușor voalate de tul sau dantelă, văzute la prezentarea de modă Maison Margiela? Mai real decât natura! Pentru a da această impresie reală, aceste Merkins au fost de fapt realizate din păr pubian real și brodate manual. Haute couture, pe scurt.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Pamcore | Cum a devenit Pamela Anderson un fashion icon al Generației Z

Andreea Damian

Cele 8 tendințe de vară de care suntem deja obsedate

Andreea Damian

Louis Vuitton, cadou aniversar pentru Crucea Roșie

realitatea

Lara Stone pentru H&M, colecția Sonia Rykiel

realitatea

Lady GaGa i-a spus Annei Wintour că e o c***ă. Din greşeală. – VIDEO

realitatea

Corsete, sutiene, tocuri!!! Cele mai ciudate ACCESORII FEMININE pentru BARBATI (foto)

Scrie un comentariu